Zoek op term

Expositie schilderijen Eric Kusters

za. 2 nov. 2013 tot wo. 15 jan. 2014 (afgelopen)

Expositie schilderijen Eric Kusters

Nog tot 15 januari 2014 exposeert Eric Kusters bij Moda Bardolino in Weert. Als schilder maakt Eric dankbaar gebruik van zijn multimedia en vooral illustratieve achtergrond. Eten, lust, en portretten zijn terugkerende thema’s in de zijn werken. Een realistische schilderstijl met surrealistische taferelen lijdt tot vervreemdende effecten. In de portretten streeft Eric ernaar om naast een goede gelijkenis, ook de ziel van de geportretteerde weer te geven. Zo heeft hij voor het TV-programma ‘Sterren op het doek’ van Hanneke Groenteman, Neelie Kroes mogen portretteren. “De ziel van een persoon in olieverf blootleggen kan op veel manieren; je kunt er attributen bij schilderen of door middel van kleding iemand zijn of haar alter ego visualiseren.” De combinatie van vrouwelijk naakt en eten komt regelmatig terug. Het vrouwelijk naakt is als zodanig minder zichtbaar en het voedsel dient als metafoor voor lust. Heel suggestief.

entree gratis

VerbergenInformatie
dinsdag, woensdag en vrijdag 10.00-18.00 uur
donderdag 10.0021.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur
winkelzondag 13.00-17.00 uur (laatste zondag van de maand)
gratis
VerbergenModa Bardolino
Moda Bardolino
Maasstraat 4
6001 EC Weert
Nederland
0495-540026