Zoek op term

Expositie tekeningen en schilderijen Boisson Breed in Beeld

zo. 12 jan. 2014 tot do. 27 feb. 2014 (afgelopen)

Expositie tekeningen en schilderijen Boisson Breed in Beeld

Voor de 27e keer organiseert Galerie Rick aan Collegeplein 5 in Weert een expositie met werkstukken die tijdens de werkweken Tekenen en Schilderen rondom Château de Boisson in Zuid-Frankrijk zijn gemaakt. Deze werkweken naar Boisson worden georganiseerd door beeldend kunstenaars  en docenten tekenen en schilderen Renier Vaessen en Yvonne Schroeten, verbonden aan Rick, Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie. Op zondag 12 januari aanstaande om 15.00 uur zal deze tentoonstelling worden geopend: Boisson breed in beeld XXVII.

De tentoonstelling loopt tot en met 27 februari en is te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Boisson, de plek bij uitstek voor artistieke ontwikkeling! De werkweken naar Boisson trekken jaarlijks tientallen deelnemers uit het hele land die in het voor- of najaar een bezoek brengen aan dit dorpje aan de rand van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Het is erg bijzonder dat vele cursisten flink gevorderd zijn door hun bereidheid om jarenlang te studeren op het steeds veranderende thema landschap, maar gelukkig kunnen we elk jaar ook weer een schare nieuwe enthousiaste cursisten verwelkomen. Er is in de 27 jaar van lesgeven veel veranderd: zowel cursisten als docenten hebben zich ontwikkeld in hun kijk op het landschap, wat heeft geresulteerd in werkstukken van niveau en durf ! Onder professionele begeleiding worden de kernaspecten van het tekenen en schilderen bijgebracht die zo noodzakelijk zijn voor een vrijere aanpak.

De expositie geeft een gevarieerd beeld van de resultaten van het afgelopen jaar van een vijfentwintigtal deelnemers. Zowel de realistische aanpak als geabstraheerde varianten zijn te bewonderen op deze 27e  editie. 

Ga voor meer informatie over de expositie Boisson breed in beeld XXIV naar www.ricknet.nl.  

VerbergenInformatie
maandag t/m vrijdag en zondag 14.00-17.00
gratis
VerbergenRick
Rick
Collegeplein 5
6001 HN Weert
Nederland
0495-533954