Zoek op term

Exposities Josje Truyen, Annette Willems en Feli van Schaik

ma. 13 jan. 2014 tot vr. 28 mrt. 2014 (afgelopen)

Exposities Josje Truyen, Annette Willems en Feli van Schaik

In het Weerter stadhuis zijn drie nieuwe tentoonstellingen te zien vanaf maandag 13 januari t/m vrijdag 28 maart 2014. Hier exposeren Josje Truyen-Veugelers en Annette Willems met werken aan de muren en Feli van Schaik met keramiek in de vitrines.

De exposities zijn te bekijken op de eerste verdieping van het stadhuis.

Josje Truyen: Schilderen is voor Josje Truyen meer dan alleen een hobby: “Het is gevoel”, zegt ze. En dit zie je ook terug in haar kunstwerken. Ze stralen stuk voor stuk een bepaalde sfeer uit, wat erg kenmerkend is voor haar stijl. Josje tekent en ontwerpt al zo lang ze zich kan herinneren. Ze rondde de creatieve opleiding Sint Lucas in Boxtel af en werkt sinds 23 jaar met veel plezier als ontwerpster van verpakkingen en displays bij KDS Stansvormen Weert. Ze schildert samen met Annette Willems bij Hub Bukkems. Al eerder exposeerde ze met haar werken: ‘Zand’, ‘Kracht’ en ‘September’ in de Paterskerk in Weert.

Annette Willems: Na 25 jaar drukte met haar baan en gezin, pakte Annette Willems enkele jaren geleden opnieuw haar hobby op. Ze begon met veel plezier aan de schildercursussen bij Hub Bukkems. Annette probeerde verschillende vormen uit, zoals abstracte schilderijen en landschappen. Maar het weergeven van mensen en vooral gezichten in verschillende natuurlijke stemmingen boeit haar het meest. Haar laatste schilderijen zijn kiekjes van een geweldige reis per fiets in november 2011 naar China, Laos en Thailand. De puurheid van de mensen samen met hun bezigheden en de geweldige kleuren komen voor haar opnieuw tot leven op het doek. Annette was als kind al graag creatief. Ze was altijd en overal aan het knutselen en tekenen en werd hierin tijdens de handwerk- en tekenlessen erg gestimuleerd. Als jong volwassene volgde ze enkele jaren les bij SVU Weert: Boetseren bij Gard van Wegberg en portret- en figuurtekenen bij Johannie van Tuel. Het afgelopen jaar exposeerde ze met enkele schilderijen in Nederweert in de etalages van pand Vinken en tijdens Kunstlint ter ere van de opening van Brug 15 bij reisbureau Mackus.

Feli van Schaik: De derde exposant is Feli van Schaik. Feli woont in Weert en is keramiste. Ongeveer acht jaar geleden volgde zij een workshop. Ze vond dit zo leuk dat ze het ook thuis ging doen. Feli is nog steeds op cursus en leert dus nog elke dag bij. Ze maakt hoofdzakelijk vrouwenbeelden en torso's.

Openingstijden: De drie exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Weerter stadhuis. Dat is op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur.

 

VerbergenInformatie
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 09.00-18.00 uur
donderdag 09.00-19.00 uur
gratis
VerbergenStadhuis Weert
Stadhuis Weert
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
0495-575000