Zoek op term

Fashion van Agnes van Dijk in Kunsthal Weert op 1 september

zo. 1 sep. 2013 (afgelopen)

Fashion van Agnes van Dijk in Kunsthal Weert op 1 september

HORMONETTA VAN AGNES VAN DIJK IN KUNSTHAL WEERT
Fashion in Kunsthal Weert op zondag 1 september van 11-17 uur. De Creatie Hormonetta uit de collectie PSYCHA! wordt tentoongesteld. Hormonen spelen een grotere rol dan we soms denken. Alles wat ze onzichtbaar regelen en ontregelen komt samen in Hormonetta, een creatie van babyroze latex waarin zij miniatuurbaby’s heeft verwerkt ter herinnering aan de altijd bestaande onderhuidse angst van de ouders dat hun kind iets overkomt. Agnes van Dijk uit Eindhoven beweegt zich tussen mode en beeldende kunst. Het onderzoeken en experimenteren dat voorafgaat aan het maken van een collectie is voor haar belangrijk, want daarin ervaart zij de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken. Altijd vanuit die drang om iets moois, iets eigenzinnigs te maken. Daarbij gestimuleerd door haar verlangen altijd verder te kijken en te zien dat iets is altijd weer anders is dan het lijkt. Door een product los te koppelen van zijn oorspronkelijke functie ontstaat er ruimte om er iets compleet anders mee te doen. Extravagantie om het schokeffect is niet wat ze daarbij nastreeft. Wel het uitwerken van ogenschijnlijk gekke ideeën in iets stijlvols, met gevoel voor schoonheid. Niet al haar creaties zijn draagbaar. Er is echter altijd een afgeleid ontwerp te maken dat wel draagbaar is.
Agnes neem geregeld deel aan exposities en ze verzorgt lezingen en workshops over haar werk. Meer informatie daarover kun je op haar website vinden. Ze is zelf aanwezig in de Kunsthal. Natuurlijk ben je van harte welkom om op afspraak haar atelier te bezoeken.

Agnes van Dijk 06 22610549 www.agnesvandijk.nl
www.kunsthalweert.nl

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis toegang
VerbergenKunsthal Weert
Kunsthal Weert
Kunsthal Weert
IJzerenmanweg 5k
6001 EJ Weert
Nederland
0495-533988