Zoek op term

Focus + Damian Wilson

zo. 15 mrt. 2015 (afgelopen)

Focus + Damian Wilson

Met een volstrekt eigen en dus unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportprodukt van de Nederlandse popmuziek. Hoofdzakelijk instrumentale hits als ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.  

Het laatste, eind 2012 uitgebrachte wapenfeit met nieuw materiaal van de band is de cd ‘Focus X’. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer op Hammond orgel en dwarsfluit van de partij. Maar ook oudgediende Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die zo mede-bepalend was en nog steeds is voor het geluid van Focus. Hij vormt de ritmesectie samen met bassist Bobby Jacobs, telg uit de beroemde jazzfamilie. Gitarist Menno Gootjes, die zich zowel met grote ingetogenheid en subtiliteit laat gelden als ook meedogenloos en smerig kan rocken, maakt de huidige bezetting compleet.

‘Our music is evolution, not revolution’, zei Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is weer in volle gang.

Damian Wilson

Damian Wilson is een singer-songwriter die vooral bekend is om zijn verdiensten in de wereld van de prog- rock. Momenteel is hij de frontman van de bands Threshold, Headspace en Maiden uniteD.
Damian is gezegend met een geweldige stem en een charisma waardoor zijn optredens uniek zijn te noemen.

VerbergenInformatie
zaal open 15.00 uur, aanvang 16.00 uur
vvk € 18,00 / deur € 21,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269