Zoek op term

Guy Forsyth

vr. 1 mrt. 2013 (afgelopen)

Guy Forsyth

Het is een lange, stoffige en winderige weg geweest voor de uit Austin, Texas afkomstige singer/songwriter Guy Forsyth, om te komen tot zijn enerverende live shows en een geluid, dat doorspekt is van de rijke Amerikaanse muzikale traditie. Guy Forsyth brengt samen met bassist Will Landin en drummer Jeff Batto een unieke mix van folk, rock, country, dat een geluid geeft dat net zo Amerikaans klinkt als Amerika zelf. Hun teksten gaan over liefde, de regering en de apocalyps.

 

Forsyth en zijn muzikanten nemen alles in zich op en verwerken het in hun liedjes. Met korrelige, organische folk en blues creëert hij een rauw en fascinerend geluid. Guy Forsyth maakte naam bij The Asylum Street Spranklers, een akoestische band wiens muziek geworteld zit in de Amerikaanse muziek van de vroege twintigste eeuw. Aan Forsyths krachtige, soms donderende stem valt niet te ontkomen. In 2005 won hij onder meer de Austin Music Award for Best Male Vocalist.

In 2008 verscheen zijn jongste album ‘Calico girl’, op zijn eigen label Small and Nimble Records.
Een dikke anderhalf jaar geleden bracht hij daar ook een live DVD uit genaamd "300 Miles From Here To There". 
Guy Forsyth heeft geopend voor en het podium gedeeld met muzikanten als BB King, Ray Charles, Lucinda Williams, Jimmy Vaughn, Dr. John, Robert Cray, en vele anderen.

 

 

Als voorprogramma komen de mannen van These Demons de avond open.
Onder leiding van gitarist Dirk van Duijn (bekend van Big Blind) zijn bassist Martijn Pompe en drummer Stephen Caruana een nieuw blues project begonnen wat ze graag komen laten horen!


 

VerbergenInformatie
vanaf 20:00 uur
14,- (vvk)
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
+31 (0)495-5242