Zoek op term

Happy Halloween

za. 1 nov. 2014 (afgelopen)

Happy Halloween

Ruim driehonderd deelnemers namen zaterdag 1 november deel aan de Halloweentocht georganiseerd door scouting St. Maarten.

De jongste deelnemer was 4 jaar en de oudste 17 jaar. Velen waren verkleed als heks, tovenaar of wandelend skelet. En prachtig geschminkt met open wonden, doodskoppen etc. De eerste groep met de jongste kinderen vertrok om 18.00 uur en de laatste groep om 21.30 uur.

De tocht duurde ongeveer anderhalf uur. Begin- en eindpunt was de blokhut van de scouting St. Maarten. Onderweg gebeurden op meerdere plekken griezelige dingen.  Alle acts hadden iets met de geschiedenis van Weert te maken: Umbelderke die al bellend verslag deed van een moord, danseressen, hangouderen met rollator, Johnny Hoes, Rogstaekerslegende, Antje van de Statie serveerde vlaai met levende wormen en in het stadpark werd Philips van Horne nogmaals onthoofd.

Terug bij de blokhut stond het zelfgebouwde spookhuis waar het flink griezelen was. Spinnenwebben, een ridder en boomman die uit het donker tevoorschijn komen, een trillende vloer, een waarzegger met een lichtgevende bol en nog veel meer.

Om bij te komen kreeg iedereen rode 'bloedsoep' in de gezellige herberg. Velen bleven hangen en het werd later en later. Totdat rond 02.00 uur de herberg sloot.

Foto's en film
Halloweentocht in Weert - MLA
Halloweentocht in beeld - Weertdegekste
Halloween bij scouting - WTV journaal

VerbergenInformatie
18.00 uur
gratis tot 18 jaar; vanaf 18 jaar 3 euro per persoon
VerbergenScouting St. Maarten
Scouting St. Maarten
Nazarethsteeg 27
6001 SB Weert
Nederland
0495-524440