Zoek op term

Herfstwandeling van AV Weert

zo. 20 okt. 2013 (afgelopen)

Herfstwandeling van AV Weert

Zondag 20 oktober 2013 wordt de jaarlijkse herfstwandeling van AV Weert gehouden. De start is bij Partycentrum "De Sluis", Industriekade 58, 6006 SJ  Weert. 

Er kan worden gekozen uit afstanden van 10 km (vertrek van 8 tot 14 uur), 15 km (vertrek van 8 tot 13 uur), 20 km (vertrek van 8 tot 12 uur) of 30 km (vertrek van 8 tot 10 uur). Onderweg is er een centrale verzorgingspost. Hier zijn voor vriendelijke prijzen hapjes en drankjes te koop. Het inschrijfgeld is conform de afspraak binnen de Limburgse Wandelsportbond.

Deze wandeling is geschikt voor Nordic Walking. GPS-bezitters kunnen bij de start de route op hun navigatieapparaat inladen. De routes gaan voornamelijk over rustige paden en wegen en zoveel mogelijk door fraaie natuurgebieden ten zuiden van Weert.

Deze natuurgebieden behoren deels bij het Grensoverschrijdende Grenspark Kempenbroek. Dit grenspark is gelegen tussen de Nederlandse stad Weert en de Belgische steden Maaseik en Bree. Het is het restant van een uitgestrekt moeras, een vlakte waarin verschillende beken samenvloeien. Soms zijn deze beken recht, dan weer kronkelend en betoverend mooi. Droge zandruggen steken boven de moerassen uit. Het grenspark omvat een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals moerassen,  stuifduinen, bossen, heide, beekvalleien en landbouwgebieden. Het Kempenbroek was eens de schuilplaats van Bokkenrijders en smokkelaars. Nu is het een prachtig natuurgebied waar een ieder van kan genieten.

Nader informatie over Kempenbroek is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/content/kempenbroek-0

Het secretariaat is geopend tot 17.00 uur.

Meer inlichtingen zijn te verkrijgen via de website www.avweert.nl  

Deelname €3,50 met herinneringsmedaille, €2,50 zonder herinneringsmedaille, leden krijgen €1,00 korting

VerbergenInformatie
vanaf 08.00 uur starten
deelname €3,50
VerbergenAV Weert
Partycentrum de Sluis
AV Weert
Industriekade 58
6006 SJ Weert
Nederland