Zoek op term

Hugh Cornwell (former frontman of The Stranglers)

zo. 27 sep. 2015 (afgelopen)

Hugh Cornwell (former frontman of The Stranglers)

De vocalen in de legendarische pubrock/punk The Stranglers werden gedeeld, maar het gros van de nummers werden ingezongen door deze Hugh Cornwell. The Stranglers waren beeldbepalend en hebben meerdere hits. No More Heroes is een classic die in geen collectie mag ontbreken!
En zo heeft de band er nog wel een paar. Vooral de eerste platen van The Stranglers staan vol furieuze punkpopsongs. Begin / midden jaren 80 wordt het gaspedaal wat minder diep ingetrapt. Het geluid wordt meer pop, maar dat betekent niet dat de kwaliteit van de songs omlaag gaat. Hits scoort de band met o.a. Skin Deep, Always The Sun en Golden Brown.

Hugh komt solo!
Nou wel met band, maar niet als The Stranglers. Daar speelt hij al een tijdje niet meer in. Hij speelt nog wel werk van The Stranglers tijdens zijn live shows. Maar ook solo werk. En ook dat mag er zijn! Sinds begin jaren 90 brengt hij soloplaten uit en door zijn karakteristieke stem ligt de vergelijking met zijn oude band natuurlijk al snel op de loer. Maar met zo’n staat van dienst hoef je daar niet rouwig om te zijn. Zijn laatste album Totem And Taboo stamt uit 2012 en nam hij op met bassist Steve Fishman en drummer Chris Bell, onder productionele leiding van Steve Albini.

VerbergenInformatie
zaal open 15:00 uur, aanvang 16:00 uur
vvk € 18,00 / deur € 21,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269