Zoek op term

Ian Siegal & Band + Aynsley Lister

zo. 8 mrt. 2015 (afgelopen)

Ian Siegal & Band + Aynsley Lister

Voor de doorgewinterde blues- & americanaliefhebber behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Met zeven British Blues Awards, een European Blues Award en nog meer beeldjes in de kast wordt deze man geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten. Al jong raakte deze autodidact bezeten van de muziek van Howlin’ Wolf en zo speelde met de zoon Muddy Waters (Big Bill Morganfield), Bill Wyman en zelfs Chaka Kahn. Siegal laat zijn gitaar 'janken' en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid. Blues in optima forma. 
De man tourde over de hele wereld en zijn laatste release is ook een pareltje: een BBC recording opgenomen in de Royal Albert Hall.

"Het Britse buitenbeentje van de blues is een meesterlijk slide-gitarist, maar het is vooral zijn ongelofelijke zangstrot waarin Howlin' Wolf en Otis Redding tot leven komen. Dit broeit, hypnotiseert en betovert. Puur kippenvel" – Muziekblad OOR

Aynsley Lister
 Lister is dit jaar geheel terecht genomineerd voor maar liefst 5 Britse Blues Awards en was in 2007 de enige Brit die in Classic Rock's top 10 van hedendaagse blues-artiesten stond, naast artiesten zoals The White Stripes, John Mayer en Joe Bonamassa. Aynsley is een blues gitarist in hart en nieren, zijn composities zijn vurig en emotioneel. Lister begon op zijn achtste al met gitaarspelen en gaf zijn eerste concert toen hij 13 was. Met zijn podiumervaring zit het dus wel snor!

VerbergenInformatie
zaal open 15.00 uur, aanvang 16.00 uur
vvk € 16,00 / deur € 19.00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269