Zoek op term

IJzeren Man Volksloop 01 september 2013

zo. 1 sep. 2013 (afgelopen)

IJzeren Man Volksloop 01 september 2013

400E IJZEREN MAN VOLKSLOOP
Op zondag 1 september a.s. wordt de 400e Volksloop in Weert gevierd.
Omlijst met muziek, gratis drankbussen, diverse versnaperingen, en een grote tombola lost Wethouder Litjens het startschot rond 10.00 uur. De oprichting van deze populaire loop kwam tot stand binnen de Atletiekvereniging Weert en werd door de heren Cor vanden Kerkhof en Paul Schorsch op de rails gezet. Zonder één onderbreking werd dit elke 1e zondag van de maand door een groot aantal vrijwilligers mogelijk gemaakt. Binnenkort valt de 100.000 deelnemer te noteren; niet vreemd bij gemiddeld zo'n 250 deelnemers per loop.
Ook de vogelpest, 1e Paasdag, Carnaval, onberijdbare wegen door sneeuw en ijzel, temperaturen van min 12 tot boven de 30 graden, en Nieuwjaarsdag, konden niet verhinderen, dat dit sportevenement steeds doorgang vond.
De Volksloop is laagdrempelig; van 2 jaar oude peuters onder begeleiding, tot tachtigers,
incidentele lopers, maar ook wedstrijdatleten, uit alle lagen van de bevolking komen de deelnemers. Het is altijd een gezellige boel, maar er worden ook heel wat duels uitgevochten met ferme sprints bij de finish.
Niet alleen vanuit de regio Weert, maar ook uit België en Duitsland en plaatsen boven de grote rivieren komen sportievelingen aan de start.
De jeugd t/m 12 jaar heeft de keuze uit 1.2 en 2.4 km, de overigen kunnen 1 tot 5 rondjes van 3.5  km lopen. Elk jaar vindt de Trimloopwedstrijd plaats van februari t/m mei, en wordt er hard gestreden om de fraaie bekers.
De laatste jaren wordt er gewerkt met een Elektronische Tijdwaarneming, waardoor binnen enkele uren de deelnemers hun tijden op de site kunnen vergelijken.
Voor de jeugd is er extra aandacht; diverse prijzen, een ballonwedstrijd, en extra bekers
activeren de jongeren.
Het parcours loopt goeddeels over mooie paden bij De IJzeren Man, maar ook stukjes zand komen voor.
Als aanmoediging krijgen de lopers na elke 10e deelname een medaille, en de 100, 200 en 300e keer worden gevierd door het overhandigen van fraaie beeldjes.
Inschrijven kan op 1 september vanaf 8.45 uur bij Zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2.
Dagdeelnemers kunnen zich voor €2.- inschrijven, en de regelmatige lopers betalen éénmalig €1.50 voor een chip. Gezinnen hoeven maximaal €5.- inschrijfgeld bij te dragen.
Voor meer info kan men terecht bij; www.avweert.nl of tel. 0495-521230
 

 

VerbergenInformatie
09.00 uur
deelname €2,00
VerbergenCafé Zaal Dennenoord
Café Zaal Dennenoord
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland