Zoek op term

Indra kiekt...

zo. 18 nov. 2012 (afgelopen)

Indra kiekt...

Tegenwoordig maken we met het grootste gemak digitale foto's. Echter toen de fotografie in haar kinderschoenen stond, was het een kostbaar en arbeidsintensief proces waarvoor je de tijd moest nemen. Het fenomeen van de 'camera obscura' ookwel donkere kamer genoemd, was al vrij lang bekend. Toch, pas in de 19e eeuw, tijdens de industrialisatie, kreeg men de mogelijkheid om het, op zijn kop geprojecteerde, beeld te vangen. Hoe dit in zijn werk gaat leggen we graag aan het daglicht.

Op zondag 18 november vanaf 14.00 uur zal fotografe Indra Moonen een demonstratie geven met haar camera obscura.

Ze zal uitleg geven over deze bijzondere en oude manier van fotograferen op glasnegatief. Er word ter plekke een foto gemaakt en ontwikkeld. Mis het dus niet!

VerbergenInformatie
Vanaf 14:00 uur
Gratis
Verbergen
Biest 76
6001 AS Weert
Nederland
+31(0)495452645