Zoek op term

Informatieavond: Hoe verantwoord is jouw puber?

do. 24 okt. 2013 (afgelopen)

Informatieavond: Hoe verantwoord is jouw puber?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert  een thema-avond met als onderwerp ‘Puberteit en grenzen stellen’. Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin: www.hetcjg.nl De puberteit is de fase tussen kindertijd en volwassenheid in. Een heel belangrijke fase dus. Een periode waarin je kind op zoek gaat naar de eigen identiteit: wie ben ik, wat vind ik belangrijk, wat is vriendschap en wie zijn mijn vrienden? Om hier achter te komen oefenen pubers verschillende rollen en gedragingen. Voor ouders niet altijd even voorspelbaar of gezellig. Deze ontwikkeling vraagt energie van onze kinderen en geduld van de ouders. Tijdens de avond gaan we in het spanningsveld tussen loslaten en grenzen stellen. Hoe stimuleer je de eigen verantwoordelijkheid bij jouw puber. Pubers willen toch grenzen verleggen en zelf ontdekken? Vanuit de methodiek van Positief Opvoeden geven we handvatten en ideeën om de eigen verantwoordelijkheid te stimuleren. Ook gaan we in op alcoholgebruik bij pubers en hoe je daar als ouders mee om kunt gaan. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. De avond is gericht op ouders van bijna-pubers en pubers. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Wanneer: Donderdag 24 oktober, 19.30-21.30 uur Waar: Brede school Oprooj, Parklaan 24 in Stramproy Kosten: gratis Aanmelden: info@hetcjg.nl De avond is een samenwerking van GGD Limburg Noord, Vincent van Gogh en Centrum voor Jeugd en Gezin

VerbergenInformatie
19.30-21.30 uur
Gratis na aanmelding via website www.hetCJG.nl
VerbergenCentrum voor Jeugd en Gezin, Het CJG
Brede school Oprooj
Centrum voor Jeugd en Gezin, Het CJG
Parklaan 24
6039 BE Stramproy
Nederland
088 - 0105900