Zoek op term

Intocht Sint Nicolaas

zo. 18 nov. 2012 (afgelopen)

Intocht Sint Nicolaas

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert. Na zijn intocht in Roermond stoomt hij direct door naar Weert! Op zondag 18 november komt de goedheiligman met zijn pieten aan.

Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Minderbroederslaan ter hoogte van de Recollectenstraat. Hier ontvangt het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert de Sint. Stichting Sint Nicolaas Weert heeft de intocht voorbereid voor de goedheilig man.

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Minderbroederslaan, Jan van de Croonstraat, Kasteelsingel, Oelemarkt, Hoogstraat en eindigt op de Markt.

Burgemeester Heijmans wacht de Sint op voor het "Huis van Nicolaas" aan de Markt. Na alle liedjes en dansjes zal Sinterklaas samen met Burgemeester Heijmans officieel "Het Huis" openen. Maandag 19 november rust de Sint uit van zijn lange reis maar vanaf 20 november zijn alle kinderen welkom in het "Huis van Nicolaas".

VerbergenInformatie
De Sint meert af om 14:00 uur
Gratis
Bij slecht weer zal, voor de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar de Muntpassage. Wilt u thuis, op het werk of in uw vereniging een bezoek van de Sint, neem dan contact op met mevr. Paula Goumans 0610192775 of mail naar planning@sintnicolaasweert.nl Of kijk op www.sintnicolaasweert.nl.
Verbergen
Recollectenstraat 27
Minderbroederslaan
6001 Weert
Nederland
06 10 19 27 75