Zoek op term

Jaarlijkse Unicef Sponsorloop

zo. 13 apr. 2014 (afgelopen)

Jaarlijkse Unicef Sponsorloop

Op zondag 13 april doen ca. 800 gesponsorde kinderen in Weert mee aan de Unicef loop. Nadat de wethouder om 10 uur het startsein heeft gegeven lopen de kinderen vanuit het startlokaal in de aula van het College een of meerdere ronde(n) van ca. 5 km. richting Altweerterheide en terug door het bungalowpark. Ze worden per kilometer of rondje gesponsord door familie, buren en kennissen. De Unicef loop bestaat al ruim veertig jaar en in Weert wordt deze sponsorloop voor de 31e keer gehouden. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van bijna alle basisscholen in deze gemeente.  Vorig jaar was de opbrengst zo’n € 20.000,--.

Maar niet alleen gesponsorde kinderen mogen deelnemen aan deze Unicef loop, ook vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, kennissen, vrienden etc. etc. nodigen wij uit om zich op zondag 13 april bij de balie “losse inschrijvingen” vrijblijvend aan te melden voor deelname, om zodoende voor € 3,-- per persoon deze Loop financieel extra te ondersteunen. Voor extra donaties staan er die dag altijd collectebussen in de aula opgesteld. Lagere school kinderen die graag gesponsord mee willen lopen, maar die via school geen deelname-envelop hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via onderstaand mailadres.

“Wij gaan voor nul!!!”.: Elke dag overlijden 19.000 kinderen. Aan oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn, zoals diarree, malaria en longontsteking. Mede dankzij Unicef daalt de wereldwijde kindersterfte al sterk; in 2006 stierven dagelijks nog 25.500 kinderen. Maar elk kind dat sterft, is er een te veel. Daarom lopen we dit jaar om de 19.000 kinderen terug te brengen naar nul.

Unicef zorgt, samen met de overheid, voor voldoende gezondheidsposten en een goede spreiding. Daarnaast doen wij er alles aan om ook de kinderen in afgelegen dorpen te bereiken. Unicef traint medisch personeel en zorgt ervoor dat er voldoende middelen beschikbaar zijn, zoals medicijnen, speciale voeding, muskietennetten, vaccins, transportmiddelen en medische apparatuur.

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en  komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Kinderen eerst’ geeft UNICEF Nederland  voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving  van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

www.unicef.nl/weert-en-omstreken

email: weert4unicef@gmail.com

VerbergenInformatie
vanaf 10.00 uur
via sponsoring meelopen
VerbergenUnicef Sponsor Loop
College
Unicef Sponsor Loop
Parklaan 1a
6006 NT Weert
Nederland
0495-544027