Zoek op term

Julian Sas

za. 23 mrt. 2013 (afgelopen)

Julian Sas

Julian Sas (1970) is geen onbekende in de Blues scene. Op internationaal niveau heeft Julian Sas grote bekendheid vergaard als één van de beste gitaristen van Europa. Op zijn dertiende kreeg Sas een cd van Jimi Hendrix en vanaf dat moment was hij fan van de blues. Zodra hij het geld bij elkaar had, kocht hij zijn eerste elektrische gitaar en de rest is geschiedenis.
Met invloeden van Jeff Beck, Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Stevie Ray Vaughan speelt de Julian Sas band de sterren van de hemel.

'Bound to Roll' is het achtste studio album van Julian Sas. Een plaat die tijd nodig had. "Ruim twee en half jaar",  vertelt de uit Beneden Leeuwen afkomstige muzikant,  "ik schreef constant maar gooide daar ook weer veel van weg.  Ik liep over van de ideeën. ‘Bound to Roll’ is voor mij een heel persoonlijk album. Deze plaat gaat over plezier, vreugde, liefde, verlies pijn en verdriet". 'Like a big freight' train voegt hij toe in het titelstuk. Dat is een trefzekere en rake omschrijving van Sas’ benadering tot muziek maken. Vol overtuiging, niet te stoppen, niet omkijken. Met een Gretsch, een Fender of een Gibson, met  vingers of met plectrum, in een aangrijpende ballad of een heftige rocker, Julian en zijn bandleden Tenny Tahamata (bass) en Rob Heijne (drums)  kennen maar één inzet en die is altijd aanzienlijk meer dan 100%.  
 

VerbergenInformatie
vanaf 20:00 uur
14,- (vvk)
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
+31 (0)495-5242