Zoek op term

King of the World + Rusty Nuts

za. 27 dec. 2014 (afgelopen)

King of the World + Rusty Nuts

Toen zijn mede-componist en goede vriend Harry ‘Cuby’ Muskee in 2011 overleed, besloot Erwin Java door te gaan met hun gezamenlijke passie voor de blues. Hij richtte een bluesband op met Normaal-drummer Fokke de Jong. Ook Ruud Weber (Snowy White) en Govert van der Kolm (Matt Schofield, Coco Montoya, Dede Priest) sloten aan en daar was King Of The World.

Geïnspireerd door John Lee Hooker, BB King en Albert King eist King Of The World haar plek op in de roots- en blues scene. Het in 2013 opgenomen en uitgebrachte debuutalbum 'Can’t Go Home' werd met lovende kritieken ontvangen.

“Nederland is gewoon een geweldige bluesband rijker. De songs zijn sterk, de zang is voortreffelijk en de gitaar-, piano- en orgelsolo’s zijn een lust voor het oor.” (Lust for Life Magazine)

“In deze fenomenale slow blues toont de 56-jarige gitarist aan nog altijd tot de absolute blues-top te behoren. ****” (Bluesmagazine)

Rusty Nuts
Deze roestige moeren houden hun muziek strak bij elkaar. Als een schroef door de muzikale geschiedenis gaan ze van The Allman Brothers naar John Mayer. Twinguitar en Southern rock overgoten met een tabasco saus van groove en swing staat op het menu vanavond. De heren hebben sinds jaren in velerlei bands hun sporen verdient en presenteren zich nu in de nieuwe formatie; Rusty Nuts.

VerbergenInformatie
zaal open 20.00, aanvang 21.00
vvk € 15,00 / deur € 18,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269