Zoek op term

KunstINkijk Weert

ma. 1 apr. 2013 (afgelopen)

KunstINkijk Weert

Kunstinkijk 2013

KUNST UIT HET WEERTER LAND IN DE TIENDSCHUUR

Traditiegetrouw staat tweede paasdag in Weert in het teken van hedendaagse kunst uit de regio. Gemeentemuseum de Tiendschuur opent op die dag, 1 april 2013, om 9.45 uur weer de poorten voor de KunstINkijk. Wethouder Coolen van Cultuur opent om 10.15 uur de overzichtsexpositie met recent werk van alle deelnemende kunstenaars in de bovenzaal van de Tiendschuur.

De expositie duurt tot 2 juni 2013. Naast deze tentoonstelling in de Tiendschuur is alleen op tweede paasdag nog een aantal andere tentoonstellingen te bezoeken. Die zijn geconcentreerd rondom de Biest en de Lichtenberg. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij museum de Tiendschuur.

Aansluitend aan de opening is er een rondleiding door de expositie in de Tiendschuur. Die wordt om 13.00 uur herhaald. Voor kinderen is er een gratis activiteitenboekje beschikbaar.

De KunstINkijk wordt georganiseerd door de Stichting Kunstcentrum Weert in samenwerking met het Gemeentemuseum Weert.

Onderwijs

In samenwerking met de Stichting Kunstcentrum Weert ontwikkelde het museum een kunstwerkdossier, dat op grote schaal gebruikt wordt in het basis- en voortgezet onderwijs. Al werkend met dit dossier kijken de leerlingen kritisch naar de kunstwerken en leren ze zich een mening te vormen over hedendaagse kunst.

 

Openingstijden en informatie

De expositie kunstINkijk is op maandag 1 april (tweede paasdag) geopend tussen 9.45 en 17.00 uur. Het gemeentemuseum de Tiendschuur ligt aan de Recollectenstraat 5. De dagen daarna is het museum geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Het museum is gesloten op 30 april en eerste pinksterdag. Tweede pinksterdag is het museum wel geopend.

 

Openingstijden

Het Gemeentemuseum, locatie Jacob van Horne (Markt 7, Weert) is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak.

 

Meer informatie

De agenda van tentoonstellingen van het gemeentemuseum, van zowel locatie Jacob van Horne als van de Tiendschuur, staat op de website www.erfgoedhuisweert.nl. Het gemeentemuseum is te volgen via www.twitter.com/museumweert. De locatie Jacob van Horne heeft ook een facebookpagina: www.facebook.com/jacobvanhorne.

 

VerbergenInformatie
10.15-17.00 uur
gratis
VerbergenMuseum de Tiendschuur
Museum de Tiendschuur
Recollectenstraat 5
6001 AJ Weert
Nederland