Zoek op term

Langste ontbijttafel & PinksterCuliance

ma. 9 jun. 2014 (afgelopen)

Langste ontbijttafel & PinksterCuliance

Vijfentwintig honderd personen namen afgelopen maandag 2e Pinksterdag (9 juni) deel aan de Langste Ontbijttafel in Weert. De sfeer was buitengewoon goed.

Jong en oud, vrienden, families, maar ook onbekenden zaten aan tafel en knoopten spontaan een gesprek met elkaar aan. Het weer merkte prima mee. In de zon was het zelfs flink zweten. De deelnemers konden toegangskaarten sparen bij Jumbo Heerschap in Weert en Nederweert. 

Honderd twintig vrijwilligers stonden 's morgensvroeg om 06.00 uur bij Jumbo Heerschap op het Collegeplein om te helpen. Onder leiding van KMS-soldaten pakten zij de ontbijtpakketjes in, zetten de picknicktafels en stoelen klaar, reikten de pakjes uit aan de deelnemers en schonken koffie/thee, jus d'orange of melk in én na afloop ruimden ze het afval op. 

Met een tafellengte van ruim 1 km verdrong Weert het oude record van de wijkraad in Utrecht (350 meter) uit de boeken. Alleen is het een officieus record, omdat er geen vermelding was aangevraagd bij het Guinnessbook of Record. 

De organisatie lag in handen van Robert Beelen, Kiwanis Club Weert en supermarkt Jumbo Heerschap, i.s.m. de gemeente Weert en de stichting Weert 600. De opbrengst van het evenement ging naar het goed doel ‘Stop Tetanus’, een initiatief van Unicef.

Na het gezamenlijke ontbijt startte de Pinksterculiance op de Nieuwe Markt en op het Bassin was er een show van oldtimers. Beide evenementen waren druk bezocht. 

Foto's en Film
Langste ontbijttafel succes - Weertdegekste (ook foto's van droneboy Robbie)
Langste ontbijttafel een succes - Midden-Limburg Actueel (MLA)
Sfeerverslag Langste ontbijttafel - Stefan Videoproductions (24 min.)

Radio en TV
Langste ontbijttafel van NL - Telegraaf TV (0:50)
Wereldrecord langste ontbijttafel verbroken in Weert - L1 (0:48)
Ontbijttafel groot succes - WTV (2:00)

 

VerbergenInformatie
10:00 uur - Langste Ontbijttafel
10 euro met korting bij deelname aan spaaractie Jumbo Heerschap
VerbergenLangste ontbijttafel van Nederland
Langste ontbijttafel van Nederland
Markt 1
6001 EJ Weert
Nederland