Zoek op term

Lezing: Beken in Midden-Limburg

di. 13 okt. 2015 (afgelopen)

Lezing: Beken in Midden-Limburg

Op 13 oktober organiseert ARK Natuurontwikkeling samen met Waterschap Peel en Maasvallei een lezing over de beken in Midden-Limburg. De boeiende lezing wordt gegeven door hydroloog Frans Verdonschot van het Waterschap.

Onderwerpen en vragen die tijdens de lezing behandelt worden: Wat doet het Waterschap eigenlijk? Het Waterschap Peel en Maasvallei heeft vele kilometers beken in beheer. Hoe worden deze beheert? Het waterschap moet met allerlei belangen rekeningen houden, van lokaal tot op Europees niveau.  Welke natuur ligt er om die beken heen en hoe worden die beheert? Het waterschap werkt nauw samen met de mensen uit de streek, zodat ook in de toekomst er een mooie beek blijft. Hoe ziet een gezonde beek er eigenlijk uit? Hoe functioneert de beek en welke soorten spelen er een belangrijke rol? Welke flora en fauna kunnen we in beken als de Tungelroyse beek, Raam en Oude Graaf aantreffen? Beken ontstaan vanuit het doorstroommoerassen die we rond Weert vinden. Ook daar wordt naar gekeken.

Het bijwonen van deze lezing is gratis. De lezing begint op 13 oktober om 19.30 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Opgave is niet nodig.

VerbergenInformatie
19.30-22.00 uur
Gratis
VerbergenContactpersoon: Ellen Luijks
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Contactpersoon: Ellen Luijks
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
06 23340756