Zoek op term

Lezing: insecten op stuifzanden en heide

wo. 27 mrt. 2013 (afgelopen)

Lezing: insecten op stuifzanden en heide

Lezing insecten op stuifzanden en heide

Op woensdag 27 maart 2013, om 19.30u. vindt in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert een lezing plaats over insecten op stuifzanden en heidegebieden. Enkele  grote heide- en stuifzandgebieden in het GrensPark Kempen~Broek worden door Defensie gebruikt als militair oefenterrein. Iedereen die interesse heeft in krekels, sprinkhanen, kevers en andere kleine kruipers is van harte welkom. Dit platform bestaat uit vrijwilligers die graag planten en dieren in kaart brengen (monitoren). Zowel ervaren vrijwilligers als onervaren starters zijn van harte welkom. Je kan kiezen voor één bepaalde soort(groep) of meerdere soortgroepen, voor één bepaald gebied of meerdere gebieden...

Deze lezing is een organisatie van Defensie, Natuurmonumenten en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

 

Op 17 augustus om 14u. (vertrek aan het grensmonument aan de Geuzendijk) zetten we de theorie om in de praktijk en gaan we in de Weerterheide op zoek naar al deze speciale en zeldzame beestjes. Dan leer je de knepen van het ‘monitoring’vak.

Deze lezing en bijhorende excursie is een onderdeel uit het workshop- en excursieprogramma van het Fauna- en Floraplatform Kempen~Broek.

Dit platform bestaat uit vrijwilligers die graag planten en dieren in kaart brengen (monitoren). Zowel ervaren vrijwilligers als onervaren starters zijn van harte welkom. Je kan kiezen voor één bepaalde soort(groep) of meerdere soortgroepen, voor één bepaald gebied of meerdere gebieden...

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man ligt op het einde van de parking van het IJzeren Man gebied. De inrit naar de parking ligt langs de Kazernelaan.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij:

Els Peusens

Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw

Tel.: +32(0)89/65.56.92

Email: els@rlkm.be

Website: www.kempenbroek.eu

 

VerbergenInformatie
19.30 uur
gratis
VerbergenNatuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland