Zoek op term

In het licht van de Martinus

do. 12 sep. 2013 tot za. 14 sep. 2013 (afgelopen)

In het licht van de Martinus

Al eeuwenlang staat midden in Weert de Martinuskerk. De laatgotische hallenkerk behoort tot de Top Honderd Monumenten van Nederland. Een uniek monument dat veel Weertenaren, maar ook anderen, in hun hart gesloten hebben. De Martinus staat er goed onderhouden bij, dankzij subsidies van de provincie Limburg, de gemeente Weert en het bisdom Roermond. Maar ook door bijdragen van het kerkbestuur van de St. Martinusparochie en niet in de laatste plaats van de Vrienden van het Martinus Monument.

Eind mei zijn de recente restauratie- en onderhoudswerkzaamheden gestart die geraamd zijn op een half miljoen euro. Het gaat vooral om werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw. Metsel- en voegwerk aan de gevels (750 meter voegwerk en duizenden stenen!), herstel van natuursteen, timmerwerk, werkzaamheden aan daken en goten, werk aan de torentjes en schilderwerk. Dit culturele erfgoed dat door de eeuwen heen is overgeleverd, verdient blijvend aandacht. De komende jaren staat meer groot onderhoud op stapel. Daarom dragen ook nu weer Vrienden hun steentje bij. De Stichting Martinus Monument wil meer en nieuwe vriendschappen sluiten.

Rondom Monumentendag is een mooi moment om te starten met een nieuwe actie: ‘Vrienden dragen hun steentje bij’. Op donderdag 12 september is er vanaf 20.00 uur een visueel spektakel te zien vanaf de Korenmarkt: ‘In het licht van de Martinus’. Gemengd koor Creatura zorgt deze avond voor een sfeervolle vocale omlijsting o.a. met een in 1980 geschreven lied over de Martinustoren. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is het visuele spektakel vanaf 20.00 uur ook nog te zien.

De nieuwe website www.vriendendragenhunsteentjebij.nl wordt gelanceerd en voor ‘nieuwe vrienden’ is er een prachtig welkomstgeschenk.

 

VerbergenInformatie
donderdag vanaf 20.00 uur tot zaterdag 23.00 uur
gratis
VerbergenStichting Martinus Monument
Stichting Martinus Monument
Korenmarkt
6001 EM Weert
Nederland
06-14687527