Zoek op term

Life Saving Event

za. 5 apr. 2014 (afgelopen)

Life Saving Event

"Een drenkeling te water", klonk het door de speakers. Het toegestroomde publiek kreeg stap voor stap uitleg over de reddingsoperatie, die op dat moment plaatsvond in de Passantenhaven van Weert. De samenwerking tussen de  verliep uitstekend.

De te water gelaten drenkeling (pop) werd door de goed samenwerkende brandweer regio Noord-Limburg, Reddingsbrigade Weert en het Duikteam Nederweert uit het water gehaald en op de kant gereanimeerd. Wie het niet goed kon zien, kon de verrichtingen op een groot scherm volgen.

Op het grote scherm verschenen ook beelden van de opening van het NK Zwemmend Redden voor teams, dat gelijktijdig in zwembad De IJzeren Man plaatsvond. 

In de haven werden de gezamenlijke reddingsoperatie, demonstratie wedstrijd/reddingsboard, interactieve workshops en demonstratie vervoers- en bevrijdingsgrepen meerdere keren herhaald. 's Middags brak de zon door en was het voor jong en oud genieten in en rond de haven. Er stonden informatiestands van de Reddingsbrigade en Duikteam Weert, wagens van de Reddingsbrigade en de brandweer.

De kinderen hadden vooral oog voor de duiktank, gevuld met 17.000 liter warm water. Na het invullen van een formulier, kleedden ze zich om in de 'kleedruimte'. Even later liepen de kinderen vol trots in een duikpak en klapper de klap met hun zwemvliesen naar de duiktank. Daar hielp een begeleider de kinderen om de beurt naar boven. Kijken naar het water in de duiktank oefenden begeleider samen met een kind hoe je onderwater kunt ademen halen. En wel door een mondstuk dat bevestigd is aan een zuurstoffles. Waren het kind en debegeleider er klaar voor, dan ging het kopje onder in de duiktank. Onder begeleiding zwommen de kinderen op en neer in de duiktank. Onder water werden ze op de foto gezet.

Ook de waterscooter van de Nederlandse Reddingsbrigade kon rekenen op grote belangstelling onder de kinderen. Stoer poseerden ze voor de fotocamera van één van de ouders, opa of oma of vrienden. De allerkleintjes vermaakten zich prima op het springkus.

Foto's
Midden-Limburg Actueel
W
eertdegekste

VerbergenInformatie
11:00 - 17:00 uur
gratis
VerbergenPassantenhaven
Life Saving Event
Passantenhaven
Bassin
6001 GZ Weert
Nederland
0495-538102