Zoek op term

Lotgenotengroepen Rouw en Verlies

wo. 10 sep. 2014 (afgelopen)

Lotgenotengroepen Rouw en Verlies

Daar sta je dan, plotseling geconfronteerd met het overlijden van je partner. De eerste weken beleef je dat vaak in een roes, gesteund door familie en vrienden. Maar door je omgeving gaat het normale leven sneller door dan voor jezelf en merk je steeds meer dat je er een beetje alleen voor staat. Rouwen doet pijn en ook al wil je daar nog graag over praten, je wilt je familie en vrienden daar niet steeds lastig mee vallen. HUMANITAS brengt je in contact met een gezinsmaatje. Deze goed getrainde vrijwilligers begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je helpen met praktische zaken of gewoon een gesprekspartner zijn. Deze maatjes kunnen je, als je in je verdriet daar aan toe bent begeleiden naar een lotgenotengroep. Dit zijn kleine groepen mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt als jou, waar anderen zonder dat je veel hoeft uit te leggen begrijpen waar je tegenaan loopt. Samen je verdriet een plekje geven en elkaar steunen om het leven van alle dag weer op te pakken. Ook eventueel thuiswonende kinderen hebben hun verdriet. Maar jonge kinderen en zeker ook pubers beleven en verwerken hun verdriet op een andere manier dan volwassenen. Kunnen zonder dat je het door hebt gedrags- veranderingen ondergaan, hun verdriet verbergen om hun ouder te sparen, slecht gaan presteren op school, et cetera. HUMANITAS heeft ook speciale maatjes voor uw kind. Goed getrainde jonge vrijwilligers die gedurende een schooljaar in wekelijkse een-op-een gesprekken van gemiddeld een uur met de jongere optrekken. Hoe gaat het als ik me aanmeld? Na aanmelding (zie contact) neemt de coördinator van het project contact met u op om een intake afspraak te maken bij u thuis. Aan hem/haar kunt u kenbaar maken wat voor soort hulp u nodig heeft en uw wensen kenbaar maken over een maatje. Dit kunnen wensen zijn qua leeftijd, man of vrouw, frequentie van bezoek, enz. De coördinator gaat voor u op zoek naar een vrijwillig maatje die u verder begeleidt. Na enige tijd neemt de coördinator nog een keer contact met u op of alles naar wens verloop. Voor jongeren werkt het op dezelfde wijze. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de groep van ongeveer 8 personen die we in oktober willen starten. Meld u nu aan!