Zoek op term

Muziek, Dans en Promsfestijn - Stadzînge

do. 12 jun. 2014 (afgelopen)

Muziek, Dans en Promsfestijn - Stadzînge

Zing donderdag 12 juni mee met de Stadzînge op de Markt. Een spetterend meezingfeest voor jong en oud in het kader van Weert 600 jaar stad. 

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 juni vindt de Muziek, dans en promsfestijn plaats op de Markt in Weert. De eerste dag van het Muziek, dans & promsfestijn kunt u meezingen met populaire liedjes en popsongs.

Voorprogramma
Fanfare St. Jan uit Tungelroy opent de avond om 18.15 uur met een muzikaal gala en speelt onder andere popsongs van Michael Jackson, Aad Weare mit Dich en The Cup Song. Uiteraard ontbreekt het winnende Wiëerterlând lidje ‘Met os. In Wieërt’ niet. Vervolgens neemt het popkoor ‘The Ray Stabbing Singers’ het muzikale stokje over en zingt, onder begeleiding van piano, drums en basgitaar, bekende pop-, rock- en musicalnummers.

Stadzînge - Manoeuvre
Na deze muzikale opwarming is het tijd voor sfeervolle meezingers, zoals ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes en ‘Proud Mary’ van Tina Tuner. Manoeuvre zorgt voor een gemakkelijk mee te zingen repertoire. Onder leiding van dirigent Noël Seerden en begeleidt door de gelegenheidsband bestaande uit Léon Hoeben, Jos van Dooren en Rob Gijsen is het heerlijk meezingen. Zeker met de vocale ondersteuning van Femke Gerits, Wendy van Dooren en Nancy van Deursen. Kent u de tekst niet helemaal? Geen probleem, er zijn genoeg gratis tekstboekjes voorhanden. Meer informatie is te vinden op www.stadzinge.nl.

Programma
18.15 uur: Fanfare St. Jan uit Tungelroy
19.30 uur: The Ray Stabbing Singers
20.30 uur: Stadzînge door Manoeuvre

Inrichting plein
Vanwege de omvang van de gelegenheidsorkesten en -koren is er een groot podium nodig op de Markt. Daarnaast komt er een geluidstoren te staan om het muzikaal evenement tot haar recht te laten komen tijdens de uitvoeringen. Aangezien de muzikale evenementen in de openlucht plaatsvinden, is het geluid duidelijk hoorbaar. In de evenementenvergunning zijn geluidsnormen voorgeschreven. Op zaterdag is er vóór het podium ook nog een catwalk. Tijdens drukke momenten worden de terrassen aangepast en komen er staantafels en buitentaps te staan.

Op- en afbouw
De opbouw van het podium, licht en geluid start op woensdag 11 juni. Op donderdag 12 juni gaat het om werkzaamheden met betrekking tot de inrichting en aankleding van het podium en het plein. Tijdens de nachtelijke uren op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni is er op het plein bewaking aanwezig. Het festival is gratis toegankelijk en er zal dan ook geen afsluiting van het plein gedurende deze dagen plaatsvinden. Na afloop van de PlayIn’theMusic op zondag 15 juni wordt direct begonnen met het afbouwen. Het podium wordt op maandag 16 juni afgebroken. 

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4501","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"480","style":"line-height: 1.53em;","typeof":"foaf:Image","width":"339"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4769","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"340","style":"line-height: 1.53em;","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4770","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"339","style":"line-height: 1.53em;","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]