Zoek op term

Nationale dodenherdenking Weert

za. 4 mei. 2013 (afgelopen)

Nationale dodenherdenking Weert

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei wordt er ook in Weert de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.
De herdenkingsbijeenkomst die voor iedereen toegankelijk is vind plaats v.a. 18.00 uur in de Paterskerk, Biest 43 - Weert. Om 18.15 uur start de bijeenkomst met een welkomstwoord door Lex Spee, voorzitter Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, daarna spreekt o.a. Burgemeester Jos Heijmans. Vervolgens zijn er nog sprekers van de KMS, de Jongerenraad Weert en Mr. J. Swanson, zoon van de in Weert begraven RAF piloot. Het programma wordt afgewisseld met muziek. Aansluitend om 19.15 uur vertrekken de aanwezigen in een stille tocht naar de St. Rumolduskapel waar rond 19.45 uur gearriveerd wordt. Na de 2 minuten stilte om 20.00 uur volgen het Wilhelmus en de kranslegging door overlevenden en autoriteiten. Na afloop gelegendheid tot bezichtiging Rumolduskapel en ontvangst genodigden op gemeentehuis (Beekstraat 65) Weert.
 
Zie ook www.4en5mei-weert.nl en voor het programma.

VerbergenInformatie
18.15 uur
gratis
VerbergenComite 4 en 5 mei
Centrum Weert
Comite 4 en 5 mei
Markt 1
6001 EK Weert
Nederland