Zoek op term

Nationale Sportweek Weert

vr. 18 apr. 2014 tot zo. 27 apr. 2014 (afgelopen)

Nationale Sportweek Weert

Punt Welzijn – Let’s Move organiseert in samenwerking met Fontys Sporthogeschool, verenigingen en externe partijen voor 8 basisscholen in Weert de Nationale Sportweek.  Deze sportieve week vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 27 april met een opening op 18 april, en wordt afgesloten met de Dag van Sport & Bewegen Weert op zondag 27 april.

De Nationale Sportweek begint op vrijdag 18 april met een algemene opening op sportpark St. Theunis. Deze bestaat uit een ochtend- en middagprogramma waaraan de groepen 8 van de deelnemende basisscholen en eerste jaars van het Kwadrant aan meedoen. Zij krijgen diverse clinics aangeboden. De dag zal rond half 12 geopend worden door een dansclinic van dansschool Fresh en de wethouder van sport verzorgt een welkoms woordje. Alle studenten die de gehele week organiseren zullen dit jaar ook herkenbaar zijn door middel van een shirt, deze shirt’s zijn gesponsord door Sport 2000 Colada in Weert.

Op dinsdag 22 april gaan de activiteiten op de basisscholen van start. Éen van de georganiseerde activiteiten is de gezondheidsactiviteit. Tijdens deze lessen gaan kinderen op een leuke manier kennis maken met een gezond leefstijl, Hierbij is de Albert Heijn een belangrijke samenwerkingspartner. De Albert Heijn heeft voor alle leerlingen van de deelnemende basisscholen een stuk fruit gesponsord.

Behalve Sport 2000 Colada en de Albert Heijn zijn ook de sportverenigingen in Weert betrokken bij de Nationale Sportweek. Op woensdag 24 april worden er vanuit Basketball Promotie Limburg en handbalvereniging Rapiditas een gratis clinic gegeven in sporthal Boshoven. Iedereen is bij deze clinics welkom. De combinatiefunctionarissen die verschillende verenigingen vertegenwoordigen zullen tijdens de week onder schooltijd ook verschillende clinics verzorgen. In de avond hebben verschillende verenigingen in Weert een open trainings avond, in het Just Young magazine de stadskrant en op de website van Let’s Move staan deze verenigingen vermeld. Op deze manier worden verenigingen betrokken bij deze sportieve week en hebben ze de mogelijkheid om hun vereniging te profileren.

In februari zijn 60 eestejaarsstudenten, begeleidt door tweede- en derdejaars studenten, van de Fontys Sporthogeschool (FSH) begonnen met de voorbereidingen van de Nationale Sportweek in Weert. Er doen dit jaar maar liefst 8 basisscholen mee aan deze sportieve week, namelijk Basisschool het Dal, de Kameleon, de Uitkijktoren, Oda school, Aan de Bron, St. Jozef en Brede school Moesel en de Widdonckschool. Deze scholen maken, met uitzondering van de Widdonckschool, ook allemaal gebruik van een combinatiefunctionaris en zijn aangesloten bij Let’s Move. Tijdens deze week krijgen de leerlingen verschillende activiteiten aangeboden waarbij ze zien dat sporten niet alleen gezond is, maar ook heel erg leuk.

Naast de activiteiten op de deelnemende scholen zijn er ook activiteiten waarbij iedereen welkom is. Een voorbeeld hiervan is de Urban Sport Tour Weert (USTW). Ook als je niet op een van de deelnemende scholen zit mag je hieraan meedoen. De USTW staat elke dag, in deze week, ergens anders en kinderen kunnen hier gratis komen sporten. Kijk voor meer informatie over deze week op www.letsmoveweert.com.

VerbergenInformatie
VerbergenTalina Steijvers
Punt Welzijn
Talina Steijvers
Maasstraat 28
6001 EA Weert
Nederland
0495-697900