Zoek op term

Nikki Hill

zo. 24 nov. 2013 (afgelopen)

Nikki Hill

Van blues tot rockabilly naar gospel, soul en roots muziek; dat is de pure roots rock ’n roll van Nikki Hill. Samen met haar man en gitarist Matt Hill, Ed Strohsahl (bassist) en drummer Joe Meyer vormt zij haar eigen soul en rock familie.

Eerder dit jaar stonden zij al even onaangekondigd op het podium van de Bosuil tijdens het optreden van The Paladins; daar lieten deze muzikanten al zien wat ze in hun mars hebben! Tevens waren ze al eerder te aanschouwen tijdens het Moulin Blues festival 2013, waar ze een verpletterende indruk achterlieten. 

Nikki Hill zingt al vanaf haar zevende levensjaar, waar ze begon met zingen in een gospel koor. Hill is een opvallende verschijning en te herkennen aan haar retro-look uit de jaren zestig. Dit jaar bracht zij haar eerste album uit ‘Here’s Nikki Hill’, waarop zowel eigen nummers als covers zijn opgenomen. Tijdens haar optredens brengt Nikki Hill ook een mix van eigen nummers en covers van onder andere Little Richard, Lavern Baker en Little Walter; dit alles met eigen rock ’n soul randje. 

VerbergenInformatie
€ 15,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269