Zoek op term

NK Zwemmend Redden - dag 1

za. 5 apr. 2014 (afgelopen)

NK Zwemmend Redden - dag 1

Afgelopen weekend vond in Weert het NK Zwemmend Redden plaats. In totaal hebben 79 teams van 16 verschillende brigades uit heel Nederland gestreden voor de 1e plaats. Dat er goed is gezwommen, blijkt wel uit het grote aantal nationale records. Liefst vijf! 

Zaterdag 5 april waren de wedstrijden voor de aspiranten en junioren. Wethouder Harrie Litjens opende zaterdag het NK Zwemmend Redden voor de jeugd. De opening was ook in de Passantenhaven te volgen, waar op dat moment het Life Saving Event plaatsvond. In het zwembad waren meerdere camera's opgehangen, waaronder een 360 graden camera onder water die prachtige beelden maakte. Op deze manier kon het publiek in de Passantenhaven meegenieten van het enthousiasme van de jeugdige zwemploegen.

Ook het Jeugdjournaal was met een cameraploeg afgereisd naar Weert om verslag te doen van het NK Zwemmend Redden voor Jeugdteams. Voor de camera vertelde een aantal kinderen enthousiast over hun grote passie voor Zwemmend Redden. Na een gezellige middag met vele sportieve prestaties maakte de speaker de uitslag bekend:

Bij aspiranten (t/m 11 jaar: meisjes en jongens): 
1e plaats: team uit Gouda
2e plaats: team uit Echt
3e plaats: team uit Dordrecht

Bij de junioren (t/m 14 jaar: meisjes en jongens):  
1e plaats: team uit Deventer
2e plaats: team uit Gouda
3e plaats: team uit Echt

Team Weert eindigde zowel bij de aspiranten als junioren net naast het podium, op de vierde plaats. In het totaalklassement (aspiranten, junioren & senioren) van het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden 2014, ging de 1e plaats naar Echt, de 2e plaats naar Gouda en de 3e plaats naar Dordrecht. Volgend jaar vindt het NK Zwemmend Redden voor teams plaats in Gouda.

Alle uitslagen (PDF): http://iwdg.nl/1hjhPF1

Foto/film
Impressie aspiranten en junioren 5 april (21:40) - gemaakt door Stefan Videoproductions
Jeugdjournaal - 5 april 2014

VerbergenInformatie
12.45-17.00 uur
gratis
Opening wedstrijden 12:45 uur en prijsuitreiking ca 17:00 uur
VerbergenVereniging Reddingsbrigade Weert
NK Zwemmend Redden
Vereniging Reddingsbrigade Weert
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
0495-538102