Zoek op term

Paddenstoelenwandeling

zo. 20 okt. 2013 (afgelopen)

Paddenstoelenwandeling

Paddenstoelen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Koele  ochtenden, herfstbladeren en zwammen zorgen voor de aparte  geuren, die kenmerkend zijn voor de herfst. Vooral de paddenstoelen als vruchten van de zwammen zorgen voor prachtige kleuren en vormen. Voor de natuur zijn ze erg belangrijk. Sommige zorgen dat bladeren en hout afgebroken worden tot humus, terwijl anderen tot wederzijds voordeel samenleven met bomen en planten .In de IJzeren Man zijn vele soorten aanwezig, zoals amanieten, melkzwammen, fopzwammen en buikzwammen. Van de 3500 soorten in Nederland zijn er ongeveer 350 in het gebied te vinden. Wilt u de geuren van de herfst opsnuiven en meer te weten te komen over paddenstoelen en hun taken in de natuur en giftig of niet of eetbaar of niet, sluit u dan aan bij de paddenstoelengidsen  van de mycologische werkgroep van het IVN Weert.

Deelname gratis

 

VerbergenInformatie
13.00 uur
gratis
VerbergenNatuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-524893
0495-460599