Zoek op term

Pat Travers

zo. 27 okt. 2013 (afgelopen)

Pat Travers

Weinig rockartiesten hebben zo'n eigen en uniek stijl als de Canadese gitarist Pat Travers. Vooral in zijn begintijd als artiest, halverwege de jaren 70, had hij een aantal bijzondere kenmerken. Zo was zijn zwarte Fender Telecaster kenmerkend, maar ook het feit dat hij blootsvoets op het podium speelde uniek. Tijdens optredens nodigde hij zijn fans uit om luchtgitaar op het podium te komen spelen. 
Travers brak eind jaren ‘70 door met het live-album ‘Go For What You Know’. Opvolger ‘Crash And Burn’ deed het ook goed en bereikte de top 20 van de Amerikaanse albumlijst. Het daarvan afkomstige Snortin’ Whiskey (And Drinkin’ Cocaine) werd een grote hit en bezorgde Travers een goede naam in de hardrockscene. Hij werkte samen met grootheden als Gene Simmons (Kiss), Nicko McBrain (Iron Maiden) en vele anderen.

Tijdens de tours van de Pat Travers Band vormen tweede gitarist Kirk McKimm, drummer Sean “The Cannon” Shannon en bassist Rodney O'Quin een stevige muzikale basis waarop het gitaarspel van Travers goed tot zijn recht komt.
 
Ty Garner
Als jonge gitarist werd de Engelse bluesman Ty Garner al vroeg beïnvloed door de muziek van Robert Johnson, John Lee Hooker, BB King en Fleetwood Mac’s Peter Green.
Nadat hij zijn geboorteplaats Mansfield had verlaten, de naargeestige en neerslachtige mijnwerkerstad waar hij geboren werd, zwerft hij als muzikant door de straten van Parijs, Londen en Amsterdam en speelt er folk, ragtime en verschillende bluesstijlen. Tussendoor speelt hij in verschillende bandbezettingen en kon zich daardoor in zijn eigen land ontwikkelen tot een van de jonge beloftes in de Britse rhythm & bluesscene.

VerbergenInformatie
€ 14,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269