Zoek op term

Pearl Jamming + Scarescone

zo. 26 apr. 2015 (afgelopen)

Pearl Jamming + Scarescone

Met een gezamenlijke liefde voor één van de grootste rockbands aller tijden brengt Pearl Jamming energieke liveshows die we normaal alleen van Vedder en zijn mannen zelf gewend zijn. Waar andere bands proberen te imiteren en de nummers van de cd zo goed mogelijk proberen na te spelen, zorgt Pearl Jamming voor een show waarin de kracht van de live muziek naar voren komt zonder dat dit ten koste gaat van de intentie van de nummers en de manier waarop 'Pearl Jam' ze bedoeld heeft.

Pearl Jamming bewijst keer op keer zijn positie als dé Pearl Jam tribute waar te maken, en het is voor de Pearl Jam liefhebber dan ook een ‘must’ om deze act een keer live aan het werk te hebben gezien. Met hun jarenlange ervaring is Pearl Jamming een geoliede machine die over je heen dendert, met hoogstaande solo’s, een strakke ritmesectie en charismatische frontman.

Naast de grote hits van de jaren ’90 zoals “Alive”, “Black” en “Jeremy” speelt Pearl Jamming ook het betere nieuwe werk en de laatste jaren zijn dan ook nummers als “Sirens” en “Just Breathe” te verwachten. 

Scarescone
Marc 'Scarescone’ Meesters is geen gitarist geworden omdat hij dit zag als een broodwinning. Nee; hij had geen keus. Het heeft zo moeten zijn. Op 11-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste akoestische gitaar, een Takamine. Letterlijk zo blij als een kind in een speelgoedwinkel, speelde hij zo’n tien uur per dag. De gitaarvirtuozen raakten hem pas echt: Joe Satriani, Mr. Ron “Bumblefoot”. Thal en Guthrie Govan. De techniek van Guthrie grenst aan het onwaarschijnlijke, maar het maken van goede muziek komt bij Marc Meesters toch op de eerste plaats; techniek is een middel om dat te bewerkstelligen. Na in bands (Fallen One, LESOIR) te hebben gespeeld, besloot Marc Meesters met Scarescone zijn eigen weg te gaan. 

Harmonieus gitaarspel, flamenco-achtige deuntjes, kettingzaagriffs, jazzy gepiel op de vierkante centimeter, kosmische slide-gitaar. Er is voor elk wat wils voor de beminnaars van het onderscheidende gitaarwerk. Naast de optredens in Nederland, heeft Scarescone opgetreden in Duitsland, Engeland en Wales. Ook mocht de band tweemaal openen voor Andy Timmons.

VerbergenInformatie
zaal open 15.00 uur, aanvang 16.00 uur
vvk € 10,00 / deur € 13,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269