Zoek op term

Presentatie WeertEnergie

do. 21 mrt. 2013 (afgelopen)

WeertEnergie

Op 21 maart a.s. presenteert WeertEnergie “De lokale energie coöperatie”, in het bijzijn van o.a. wethouder Litjens, een afgevaardigde van de provincie Limburg en ruim 20 maatschappelijke organisaties, haar plannen voor de oprichting van een coöperatieve vereniging in Weert. Deze presentatie is voor maatschappelijke organisaties en geïnteresseerden. Een uniek plan? Nee, op dit moment zijn er landelijk al meer dan 250 van dit soort initiatieven die de kracht van de lokale samenwerking willen gebruiken om samen een duurzamere samenleving te realiseren.

Tijdens de avond zullen niet alleen de initiatiefnemers hun plannen presenteren, ook wethouder Litjens, namens de gemeente Weert, en een afgevaardigde van de provincie Limburg zullen hun visie op het initiatief toelichten. Binnen de Weerter politiek is er al breed draagvlak voor het initiatief WeertEnergie, dat blijkt uit de brede aanwezigheid bij de presentatie van gemeenteraadsleden van alle politieke partijen in Weert.

 De activiteiten die de coöperatieve vereniging gaat uitvoeren zijn gericht op:

  • Duurzame productie energie (zelf aan te bouwen, in te kopen, dan wel met landelijke organisatie);
  • Duurzame reductie energie (advisering over energiebesparingen, dan wel aanbieden energiebesparende producten);
  • Duurzame projecten (initiëren en implementeren van wijk-, stad-, streekgebonden projecten die de duurzame economie bevorderen).

De genodigden die zich inmiddels hebben aangemeld zijn zeer divers. Naast de verschillende gemeenteraadsleden zullen ook diverse bestuurders van wijk- en dorpsraden en van organisaties zoals Punt Welzijn en het Land van Horne aanwezig zijn. Tevens hebben diverse inwoners van Weert zich aangemeld als geïnteresseerde en zullen aanwezig zijn.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel aanwezig zijn bij de presentatie? Stuur dan een e-mail aan info@weertenergie.nl, dan ontvangt u alsnog een uitnodiging. Meer informatie? Kijk op de website www.weertenergie.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven als aspirant lid en/of u aanmelden voor de nieuwsbrief, zo blijft u volledig op de hoogte.

VerbergenInformatie
tijd nog onbekend
VerbergenVMBO school Het Kwadrant
VMBO school Het Kwadrant
Thornstraat 7
6004 JP Weert
Nederland