Zoek op term

Rozen, geuren, bloemen arrangement in Weert

zo. 16 jun. 2013 (afgelopen)

Rozen, geuren, bloemen arrangement in Weert

Weert mag zich de Groenste stad van Nederland noemen. N.a.v. deze eretitel organiseert Historisch Toeristisch Bureau Maria Bonten i.s.m. Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad in het stijlvolle pand van Hostellerie Munten (voormalig Penitentenklooster), een exclusief rozen, geuren en bloemenarrangement.

  • 13.30 uur ontvangst door Maria Bonten in de serre van Hostellerie munten met koffie of rozenthee en de beroemde Weerter vlaai. Het monumentale pand is gelegen het hart van Weert.
  • Vervolgens maakt u d.m.v. een kleur en geurrijke beeldpresentatie kennis met de ontwikkeling van geuren, eau de cologne, Grasse en parfum door de eeuwen heen. Ook maakt u kennis rozenkeizerin Joséphine de Beauharnais, Lottumse Provence rozen, de opkomst van de haute couture, Coco Chanel en de nieuwe synthetische geuren die in deze periode een geurrijke stempel zetten
  • Tijdens de beeldpresentatie ruikt u de heerlijke mirtegeur afkomstig uit de Perzische tuinen van Alhambra/Granada, musk en amber uit Marrakesch en de heerlijke geur van de blauwe lotus bloem uit Egypte.
  • Aansluitend bezoekt u toepasselijke de stadstuin van Weert boordevol symboliek, waarna u een verassende geleide rozen/bloemenwandeling maakt in de schitterende monumentale Martinuskerk.
  • Na het bezoek aan de kerk wandelt u met Maria terug naar Munten waar een heerlijk glas wijn, bestaande uit tonen van bloemen en een geurig hapje wordt geserveerd. Voor niet alcoholdrinkers wordt een vervangend drankje geserveerd.
  • Wees er vlug bij, het stijlvolle arrangement is aan een maximum aantal personen verbonden. U kunt zich telefonisch opgeven of door een e-mail te sturen.