Zoek op term

Seventh Sin (cd-presentatie)

za. 22 feb. 2014 (afgelopen)

Seventh Sin (cd-presentatie)

Gothic / Power metal is waar deze zes Limburgse muzikanten, sinds de oprichting van Seventh Sin in 2003, met hart en ziel voor staan. De invloeden van onder andere Nightwish, After Forever en Lacuna Coil zijn in de nummers van Seventh Sin terug te horen. Ook zijn er uitspattingen naar bands als Nevermore en Dream Theater te herkennen, aldus toehoorders.

Na het in eigen beheer uitbrengen van hun debuut CD "Darkest of all Dreams" eind 2006, toont deze band haar plaats in de Nederlandse metal scène. Ook op het podium heeft Seventh Sin haar waardigheid bewezen. Zo heeft de band het podium gedeeld met onder andere Kamelot (VS), Leaves' Eyes (DE), Delain (NL), Asrai (NL) en Autumn (NL). Ook Epica (NL) en Stream of Passion (Various) mogen in dit lijstje niet vergeten worden.

Waren de nummers op "Darkest of all Dreams" nog vooral te scharen onder de noemer Gothic Metal, nu lijkt de kwalificatie Gothic/Power Metal een betere omschrijving van de muziek van Seventh Sin. Op deze manier creëert de band een eigen geluid en onderscheid zich van de massa.

Vers terug van een tour door Engeland presenteert Seventh Sin deze zaterdag haar eerste full-length album "When Reality Ends"in De Bosuil!

VerbergenInformatie
€ GRATIS
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269