Zoek op term

Shtack pirate-metalalbum release show met Spark To Fire in de Zig Zag

vr. 1 nov. 2013 (afgelopen)

Shtack pirate metal band

De Limburgse pirate-metalband Shtack brengt haar eerste gelijknamige album uit. Het duurde maar liefst drie jaar voor het album er was. De plaat werd van 2011 tot en met 2013 opgenomen bij ‘Kink-studio’ in Tegelen. Bram Claessen: ‘Het heeft lang geduurd voordat we alles hadden opgenomen. We konden een periode niet aan het album werken vanwege tegenslagen. Alle instrumenten zijn live opgenomen en dat neemt veel tijd in beslag. We hebben op dit album buiten de bandinstrumenten ook accordeon, fluiten, strijkers, blazers en een koor opgenomen. Dit vanwege de charme die deze instrumenten met zich meebrengen en om het beste resultaat te krijgen.’ Het genre pirate-metal is nog niet heel groot in Nederland. Bram: ‘De meeste metal luisteraars zullen wel eens de band Alestorm gehoord hebben. Omdat Alestorm internationaal toch vrij groot is kennen mensen enkel hun interpretatie. Wij maken ook pirate-metal maar niet op de manier waarop Alestorm dat doet. Wij hopen een duidelijk statement te maken met dit album om ook ons eigen geluid in deze stijl te laten horen.’ Op het album ‘Shtack’ laat de band duidelijk horen dat ze zowel hard- als melodieus zijn, door zware gitaren en vocalen te combineren met sfeervolle melodieën. Shtack heeft aan Rosanna Heuts gevraagd om het artwork van het album te verzorgen. Bram: ‘We kennen Rosanna heel goed en we weten hoe creatief ze is. We waren het alle drie met elkaar eens om haar te vragen. Zij kan in haar werk een sfeer creëren die wij precies bij dit album vinden passen.’ Shtack zal vanaf de maand november op verschillende locaties in Nederland te zien zijn.

entree gratis

VerbergenInformatie
VerbergenShtack
Café ZigZag
Shtack
Beekstraat 1A
6001 GG Weert
Nederland
06-46573770