Zoek op term

Soul & Latin Night

zo. 29 jun. 2014 (afgelopen)

Soul & Latin Night

Eén ding is zeker, zondag 29 juni gaan de voetjes van de vloer en wordt er flink met de heupen gedraaid tijdens de Soul & Latin Night op de Oude Markt in Weert. Vanaf 15.00 uur tot bijna middernacht zorgt zwoele en opzwepende muziek voor een zinderend zomerfeest. 

Line-up
Soul en latin muziek vermengen zich met elkaar en worden afgewisseld door salsadansen en breakdance. Er zijn meerdere optredens van de Soulband Turnback, de Latin-popband Balasino en DJ Robin van de Salsa Club Weert. Tevens geeft Floorburnin’ Crew dancevoorstellingen en houdt de Crew een heuse battle.

Dansen
Bij al deze swingende muziek kan niemand stil blijven zitten. Leef u heerlijk uit op de dansvloer. Op de Oude Markt komt een grote houten dansvloer van 10 bij 15 meter te staan. De Oude Markt met de St. Martinustoren als achtergrond en de omliggende terrassen bieden de perfecte coulissen voor een gezellig en intiem muziekfeest in de open lucht. De Soul & Latin Night is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen horecaondernemer Bert Nelissen, Soulband Turnback, Latin-popband Balasino en Salsa Club Weert. Bij onverhoopt slecht weer wordt het evenement verplaatst naar zalencomplex De Poort van Limburg aan de Werthaboulevard, bij de stadsbrug in Weert.

Soulband Turnback
De Soulband Turnback is een vette en gezellige soulband uit Weert. De band speelt onder andere nummers van James Brown, Sam & Dave, Aretha Franklin, Martha Reeves, The Trammps, Stevie Wonder en Wilson Pickett. De band arrangeert alle nummers zelf waardoor, vooral door de blazers, een eigen sound wordt gecreëerd. De stuwende motor van Turnback is het combo, bestaande uit Hans Freij (gitaar), Richard Peters (basgitaar), Bart van de Griendt (toetsen) en Pieter Biemans (drums). De leadvocals Michel ´James Brown´ van den Einden, Inge Loog en Steffi Ras maken deze geweldige bezetting compleet. Om de band muzikaal en visueel een extra dimensie te geven, is er een blazerssectie toegevoegd, bestaande uit Frank Beerens (trompet), Robert van Lierop (saxofoon) en René Corbeij (trombone). Een hoogtepunt van Turnback was het optreden samen met ex-Idols Hind voor circa vijftienhonderd mensen (www.turnback.nl).

Latin-popband Balasino
Geraakt door de charme van de Zuid-Amerikaanse muziek besloot een groep Weerter muzikanten latin muziek te gaan maken. Inmiddels is de Latin-popband Balasino een begrip in Weert en daarbuiten. Het repertoire varieert van Buena Vista Social Club tot Gloria Estefan én van New Cool Collective tot Ricky Martin. De band wisselt bekende nummers af met onbekende verrassingen. Rode draad is en blijft de latin. Balasino bestaat uit een zangeres, percussie, saxofoon, trompet, bas, toetsen en drums (www.balasino.nl).

Salsa Club Weert
Een groepje vrienden raakte verslingerd aan salsamuziek- en dans en om salsa meer bekendheid in Weert te geven, organiseerde ze salsadansavonden. Uiteindelijk richtten Loes van den Broek en haar man Nico de Salsa Club Weert op. Salsa Club Weert verzorgt professionele, maar ook gezellige en ongedwongen salsa-, bachata, kizomba, cha cha, rueda en zouk danscursussen- en feesten. Bekend is het jaarlijkse Open Air Salsafeest op de eerste donderdag van augustus op de Oude Markt in Weert (www.salsaclubweert.nl).

Floor Burnin’ Crew
Floor Burnin’ is een breakdance crew en bestaat momenteel uit zo’n dertig dansers in de leeftijd van acht tot twintig jaar. In 2006 wist Floor Burnin’ zich als eerste Nederlandse crew ooit, te plaatsen voor het WK breakdance, en werd daarmee 8ste van de wereld. Een van de hoogtepunten was de deelname aan het talentenjachtprogramma Holland’s Got Talent van RTL4 in 2011. Floor Burnin’ verzorgt breakdance workshops en lessen (floorburnincrew.com). 

Programma
15.00 - 16.00 uur: Weerter Soulband Turnback
16.00 - 16.30 uur: DJ Robin, Salsa Club Weert
16.30 - 17.30 uur: Weerter Latin-Popband Balasino
17.30 - 18.00 uur: DJ Robin, Salsa Club Weert
18.00 - 18.10 uur: Floor Burnin' Crew 
18.00 - 19.00 uur: Weerter Soulband Turnback
19.00 - 19.05 uur: Floor Burnin' Crew (showcases + eigen mix)
19.05 - 19.35 uur: DJ Robin, Salsa Club Weert
19.35 - 20.35 uur: Weerter Latin-Popband Balasino
20.35 - 21.00 uur: Weerter Soulband Turnback eventueel met
                                 percussiegroep van Balasino meespelend
21.00 uur: einde (uitloop tot uiterlijk 23.00 uur)

Er komt een houten dansvloer van 10 bij 15 meter midden op de Markt. 

Opbouw en afbreken
Zondagmorgen worden podium en dansvloer opgebouwd. En zondagavond weer afgebroken. 

LET OP: Bij onverhoopt slecht weer zal het hele evenement verplaatst worden naar de "Poort van Limburg".

 

VerbergenInformatie
vanaf 15.00 uur tot 21.00 (met uitloop tot uiterlijk 23.00 uur)
gratis
VerbergenNelissen Holding BV
Soul en Latin Night
Nelissen Holding BV
Markt 1
6001 EJ Weert
Nederland
0495-541251