Zoek op term

Sound Goodbye

zo. 15 sep. 2013 (afgelopen)

Sound Goodbye

Geluidenproject SOUND doet nog één keer mee op Open Monumentendag te Weert.

In De Boostenzaal aan de IJzerenmanweg (voormalig Bisschoppelijk College terrein) is het allerlaatste SOUND-GOODBYE concert. SOUND (Vaessen, Kars, Wijtvliet, jaren '80) is een gigantisch instrument van 13 meter doorsnee en 3 meter hoog. Het is akoestisch, electronisch en het produceert een uniek, spectaculair kijk/luisterspel, dat nog altijd zijn weerga niet kent. Speciaal voor deze gelegenheid spelen mee: de bekende percussionist/componist Willem van Kruysdyk (van Slagerij van Kampen), Jo Brunenberg accordeon, Rini Vaessen dwarsfluit en keyboard, Roos Visser stem, Lennard Gilissen sax, Nico Kars didgeridoo, Midas Kars gitaar. Eind jaren '70 was samenwerking tussen beeldend kunstenaars niet ongewoon. Uit een van de buitenprojecten van Vaessen en Kars kwam het idee van ‘Geluideninstrumentarium Klankspel SOUND' voort. In drie jaar tijd werd al experimenterend met bamboestokken, nylonkoorden en meer dan 120 geluid-producerende voorwerpen een cirkelvormige zelfstandige installatie geconstrueerd. Geluidstechnicus Hans Wijtvliet bedacht en bouwde de elektronische versterking van het instrument. Tot 1985 werden in den lande succesvolle concerten uitgevoerd, vaak in samenwerking met musici. Daarna was SOUND voor lange tijd opgeborgen. Zomer 2011 werd het weer opgebouwd in een oude gymzaal van het Bisschoppelijk College. Bedoeling was het nog eenmaal te laten herleven. Het inmiddels 30 jaar oude instrument bleek echter actueel en modern en vele bezoekers, jong en oud, raakten geëmotioneerd en enthousiast over de rijke klankkleur en de spannende muzikale ervaring. SOUND mocht niet verdwijnen vond men, en dus bleef het staan. Concerten werden druk bezocht. Naast uzelf als geïnteresseerd publiek waren er ook instellingen die belangstelling hadden en overwogen het hele instrumentarium over te nemen. Maar, veelal geschrokken van de omvang, haakten zij uiteindelijk af. Na drie jaar gaat SOUND in september de Boostenzaal verlaten en komt het definitieve einde, de ontmanteling. De Boostenzalen zijn vanaf 12 uur open voor publiek. Om 1 uur generale repetitie, 4 uur het gratis concert. Wees welkom bij dit spetterend afscheid! Wie zeker wil zijn van een plaats kan zich aanmelden bij: vaessen@art-shock.nlEntree is gratis

VerbergenInformatie
vanaf 12.00 uur
gratis toegang
VerbergenSKW
Boostenzaal 2
SKW
IJzerenmanweg 5
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988