Zoek op term

Stamtafel Weert van start

do. 24 jan. 2013 (afgelopen)

Stamtafel Weert van start

Stamtafel Weert van start,

de 14 staties naar 2014!

Donderdag 24 januari 2013 houden de organisaties De Aldenborgh/LGOG, Stichting Kei-Sjiek en Veldeke hun eerste Stamtafel bijeenkomst.

Locatie: café De Tramhalt, hoek Maasstraat/Emmasingel in Weert.

Aanvang: 15.00 uur.

De drie organisaties roepen iedereen op om met elkaar herinneringen op te halen aan het roemruchte Weerter caféleven.Tijdens deze middag zullen vooral de voormalige en huidige volkscafés gelegen aan de Maasstraat, Maaspoort en Roermondseweg in Weert in de schijnwerper staan. Vooral ook de leden van voormalige kasteleinsfamilies hopen we te mogen begroeten tijdens de stamtafelmiddag. En helemaal mooi zou zijn als de bezoekers ook foto’s meenemen van de cafés waar zij een band mee hadden of nog hebben, zoals bijvoorbeeld: Barley Mow, ’t Biekaer, Everaerts, Hendriks,Maes, Rutten, Stad Roermond, ’t Slachthuis, De Tramhalt, Verstraeten, Wijnen.en andere in het gebied Maasstraat, Maaspoort en Roermondseweg.

De middag wordt muzikaal omlijst door een fervent bespeler van de ouderwetse ‘trekzak’ oftewel accordeon. Uw herinneringen worden die middag vastgelegd en uw meegebrachte foto’s zullen worden gescand en bij u terugbezorgd. Bovendien zijn de hele middag via een scherm permanent oude beelden te zien van voormalige en huidige cafés in Weert.

Elke 4e donderdag van de maand in 2013 en begin 2014 doen de organisaties een andere roemruchte horeca locatie in Weert aan.

Veertien keer, vandaar de 14 staties naar 2014. Omstreeks 18.00 uur zal tijdens de bijeenkomst de volgende plaats (café) van samenkomst worden bekend gemaakt. Dit is ook via de media en op www.stamtafelweert.nl te volgen. U kunt nu al verhalen lezen en beelden zien via de website  www.stamtafelweert.nl die online is en regelmatig wordt bijgewerkt. Inwoners die via internet verhalen en foto’s willen insturen kunnen dit doen via info@stamtafelweert.nl.

Het voornemen is om in 2014, ‘600 jaar Weert’, een selectie van al de ingezamelde foto’s, verhalen en anekdotes in boekvorm en dvd uit te geven.

Dit om het belang van volkscafés en stamtafels als sociale ontmoetingsplaats en deel van ons aller cultureel erfgoed te onderstrepen en te behouden.

 

 

VerbergenInformatie
15.00 uur
gratis
VerbergenStichting Aldenborgh en de Kring Weert
Café de Tramhalt
Stichting Aldenborgh en de Kring Weert
Maasstraat 46
6001 ED Weert
Nederland
0495-450515