Zoek op term

Symfonische Concert

zo. 2 jun. 2013 (afgelopen)

Symfonische Concert

Het allerlaatste symfonische concert van het Limburgs Symfonie Orkest vindt plaats in het Munttheater

WEERT – Het allerlaatste symfonische concert van het Limburgs Symfonie Orkest, als zijnde het LSO en vindt plaats in het Munttheater op zondag 2 juni a.s. om 11.00 uur.

Vanaf september 2013 gaat het orkest verder als het philharmonie zuidnederland. Een historische bijzondere gebeurtenis die klassieke muziekliefhebbers eigenlijk niet mogen missen. Neem afscheid van het Limburgs Symfonie Orkest (LSO) en ontmoet het nieuwe philharmonie zuidnederland!

 

Programma

Een afscheid van ons eigen vertrouwde LSO en een kennismaking met klassieke muziek en jong talent. Achter de piano neemt de jonge Maastrichtse Wouter Bergenhuizen plaats als solist. Op het programma staan 3 wervelende werken, namelijk de Dansen van Galanta door Kodaly, de Totentanz van Liszt en Symfonie nr. 7 van Beethoven. Een programma met vele uitersten. Van Beethovens bruisende levenslust die doorklinkt in zijn muziek tot aan de verbeelding van de macabere taferelen die een dans van de doden met zich meebrengt. De muziek van dit concert vertelt u al deze verhalen. Dit alles onder leiding van  de Belgische dirigent Etienne Siebens.

Het programma wordt op leuke en toegankelijke wijze gepresenteerd u door de bekende presentatrice Simone van Trier.(bekend van het L1 journaal)

 

Mensen die nog een leuke herinnering of anekdote hebben over het orkest kunnen dit via de facebookpagina  van het LSO of het Munttheater kenbaar maken. Een selectie uit de leukste of meest ontroerende teksten worden door Simone aan het publiek voorgelezen.

 

Het concert vindt plaats op zondag 2 juni om 11 uur.

Het concert kost slechts € 6,90 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar neemt u gratis mee.

 

VerbergenInformatie
11.00 uur
€6,90, kinderen tot 12 jaar gratis
VerbergenMunttheater
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
0495-513575