Zoek op term

Tentoonstellingen in het kader van de Nationele Monumentendagen

zo. 15 sep. 2013 (afgelopen)

Tentoonstellingen in het kader van de Nationele Monumentendagen

Het Kunstcentrum en de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2013.
In Boostenzaal 1 presenteert zich groots en massaal Mathilde Pil. Zij laat overwegend nieuw werk zien groot van formaat en met haar werk zal ze de hele zaal vullen. Haar manier van werken is nogal heftig. “De vlekken en spatten zorgen voor een dynamische compositie. Het grote formaat biedt mij de mogelijkheid om met een groot gebaar te schilderen” aldus Mathilde. De expositieschotten zijn gesponsord door Trespa. Emmy v.d. Venne zal in Boostenzaal 1 ook een aantal beelden tentoonstellen. De Boostenzalen, voormalige gymzalen van het Bisschoppelijk College, zijn beide dagen geopend van 12 – 17 uur.
Kunsthal Weert is eveneens op beide dagen geopend van 12 tot 18 uur. Het zal door Jack Vreeke getransformeerd worden in een ‘Wunderkammer mit Kunstkabinett’.
Alleen op op zondag 15 september zal het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15 (bij de
Lichtenberg) haar deuren openen van 12.00 – 18.00 uur:
Lucy van Duppen met schilderijen en keramisch werk. In haar werk komt steeds haar verbondenheid en solidariteit met de ons omringende natuur tot uiting. In haar schilderijen gebruikt ze diverse technieken zoals Japans zijdevloeipapier, acrylverf, pigmenten en schelpenzand.
Rien van Zeist laat foto’s zien uitgaande van de realiteit, maar in de uitwerking gebruikt hij vervreemdende technieken.
Emmy v.d. Venne laat diverse beelden zien geïnspireerd op de mens.
In Boostenzaal 2 zal op 15 september voor het laatst een concert van Sound gegeven worden.
Ook het atelier van Bernard Visser is dan open.
Zie de vernieuwde www.kunstcentrumweert.nl
In het openluchttheater zal op 15 september ‘Lichtenberg Experience 2’plaatsvinden, georganiseerd door het Weerter Mannenkoor, die naast eigen optredens ook diverse koren, dans- en muziekgroepen heeft uitgenodigd om het openluchttheater te doen herleven.
entree gratis

VerbergenInformatie
12.00-18.00 uur
gratis toegang
VerbergenSKW
Kunstcentrum Weert
SKW
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988