Zoek op term

Thema-avond Seksuele Opvoeding en Autisme

wo. 17 apr. 2013 (afgelopen)

Thema-avond Seksuele Opvoeding en Autisme

woensdag 17 april 2013
Aanmelden voor deze gratis avond kan hier

Het Centrum voor Jeugd en Gezin en MEE organiseren op woensdag 17 april 2013 om 19.30 uur een thema-avond met als onderwerp Seksuele opvoeding bij pubers met autisme.

Inhoud van de avond
Kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) maken net als ieder ander een seksuele ontwikkeling door en laten seksueel gedrag zien. Toch is het bieden van seksuele opvoeding en voorlichting aan deze kinderen niet zo vanzelfsprekend. Niet zelden zitten ouders/verzorgers met vragen en/of voelen ze zich onzeker en onthand in het omgaan met het seksuele (probleem)gedrag van hun zoon of dochter.

Kennis over seksualiteit (en autisme) kan zowel bij de kinderen met autisme als hun ouders/verzorgers de angst en verwarring verminderen. Het seksuele gedrag en de seksuele behoeften van het kind kunnen worden geleid naar meer passend gedrag. En ‘afwijkend’ of ‘vreemd’ seksueel gedrag kan voor ouders/verzorgers meer begrijpelijk worden.

Tijdens de presentatie wordt ingegaan op vragen als: wanneer, waarover en hoe moet ik uitleg geven over seksualiteit en welke seksuele opvoedingsprogramma’s kan ik daar bij gebruiken.

Gastspreker
Birgitta Kox is werkzaam als klinisch pedagoog / Gz-psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij is specialist op het gebied van autisme. Naast het bieden van diagnostiek en behandeling aan kinderen, jeugdigen en volwassenen en hun gezinnen, biedt zij consultatie en supervisie en verzorgt zij lezingen, studiedagen en cursussen.

Wanneer: Woensdag 17 april, 19.30-21.30 uur
Waar: Keenterhart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert
Voor wie: voor ouders en andere belangstellenden
Aanmelden: Klik HIER

VerbergenInformatie
19.30 uur
Gratis na aanmelding via website www.hetCJG.nl
VerbergenKeenterhart
Keenterhart
St. Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland