Zoek op term

Threshold + Caravan

vr. 7 nov. 2014 (afgelopen)

Threshold + Caravan

Threshold
Threshold is een van de meest bekende bands uit de hedendaagse progressive metal scene. Geruggensteund door de terugkeer van meester-zanger Damian Wilson (o.a. Star One, Headspace), heeft Threshold in 2012 één van hun beste CD’s gemaakt. Hun alweer negende studioalbum (March Of Progress) verscheen via Nuclear Blast Records en gaf ze alleen maar lovende recensies en shows op onder meer Sweden Rock Festival en Rock Hard! 

Caravan

De in 1967 opgerichte band staat de afgelopen jaren weer volop in de belangstelling. In 2012 maakte de band een ware comeback en konden liefhebbers tijdens de International Caravan Convention genieten van een optreden van deze legendarische formatie.

Caravan stamt uit Canterbury, Kent (GB). De bands uit deze streek (The Canterbury scene), waaronder Soft Machine, Gong, Robert Wyatt, Allan Holdsworth, kennen een grootse traditie in het mengen van rock en jazz. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Pye Hastings (zang gitaar), Richard Sinclair (zang, bas), Dave Sinclair (toetsen) en Richard Coughlan (drums). De Sinclairs (neven) hebben in de loop der jaren een aantal keren verlaten en vervolgens weer omarmd. Vandaar dat de band, ook al weer decennia geleden, Geoffrey Richardson (viool, gitaar, fluit), Jan Schelhaas (toetsen) en Jim Leverton (bas) in de gelederen opnam. Op drums Mark Walker, nadat Richard Coughlan in de winter van 2013 helaas is te komen overlijden.
In deze formatie komt de band naar ons land.

VerbergenInformatie
zaal open 19.00, aanvang 19.30
vvk € 22,00 / deur € 25,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269