Zoek op term

Vanden Plas + Day Six

vr. 19 dec. 2014 (afgelopen)

Vanden Plas + Day Six

De Duitsers van het progressieve metalinstituut Vanden Plas timmeren al een tijdje aan de weg. 
Sinds hun debuut ‘Colour Temple’, dit jaar 20 jaar geleden uitgebracht, is het succes van de band alleen in stijgende lijn geëvolueerd en dat merk je ook aan hun muziek. 
Album na album slagen ze erin om hun oorspronkelijke sound te behouden met telkens subtiele wijzigingen, waardoor het toch nog vernieuwend klinkt en waarbij dat de stem van zanger Andy Kuntz het geluid van de band typeert. Wat ook opvalt aan de band is dat de line-up doorheen de jaren steeds hetzelfde is gebleven.
Met hun laatste en geweldige album "Chronicles Of The Immortals" zijn de Duitsers van Vanden Plas vastbesloten om hun plaats voor in de prog metal scene te behouden.

Day Six
Een Nederlandse progressieve rock/metalband en symfonische metalband afkomstig uit (de omgeving van) Someren. De band is sinds 2002 werkzaam onder deze naam, en heette voorheen 'Peanuts'. Onder beide namen hebben ze verschillende albums uitgebracht. Day Six maakt naast progressieve metal ook uitstapjes naar (hard)rock, metal, jazz en funk en het veelvuldig gebruik van geluiden en samples. Belangrijke invloeden voor de band zijn artiesten als Rush, Deep Purple, Pink Floyd, Opeth en Porcupine Tree.

VerbergenInformatie
zaal open 20.00, aanvang 21.00
vvk € 19,00 / deur € 22,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269