Zoek op term

Week tegen Eenzaamheid, Thema Kom erbij

do. 26 sep. 2013 tot vr. 4 okt. 2013 (afgelopen)

Week tegen Eenzaamheid, Thema Kom erbij

Na een succesvolle Week tegen Eenzaamheid in 2012 met als thema Kom de Deur Uit, organiseert Punt Welzijn ook dit jaar weer deze week in Weert. Dit jaar is het thema Kom Erbij, de week start op 26 september en duurt tot en met 5 oktober 2013.

De landelijke Week tegen Eenzaamheid start op donderdag 26 september met een openingscongres in Amsterdam. Vanaf die dag zal ook in Weert eenzaamheid centraal staan. Dit doet Punt Welzijn door het organiseren van een aantal leuke activiteiten waar u gratis aan kunt deelnemen!

Samen eten verbindt. Het is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom wordt er op 27 september ‘De Langste Eettafel van Nederland’ gevormd. Tijdens deze lunch krijgt u de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Daarna kan er onder begeleiding van een stadsgids worden gewandeld door de wijken Keent en Moesel. Bezoekt u liever een demonstratie wijn maken? Of wilt u een kijkje nemen in het verleden met de presentatie ‘ Kiekjes uit de oude doos’  dan kan dit ook. Voor mensen die iets meer willen weten over eenzaamheid is er een workshop “Eenzaamheid, hoe maak ik het bespreekbaar?”. Alle activiteiten vinden plaats in wijkgebouw Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3. De lunch start om 12.30uur en daarna kunt u tussen 13:30 en 16:00uur deelnemen aan de activiteiten.    

Nieuwe vrienden maken is niet niks. Soms is het lastig om nieuwe contacten te leggen. Waar vind je die, wat zeg je dan? Voor iedereen die daar iets meer over wil weten of anderen daar mee wil helpen organiseert Punt Welzijn “Nieuwe Vrienden Maken”, een leuke, leerzame bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom, deelname is gratis, er is wel een beperkt aantal plaatsen, dus reageer snel! Wanneer: dinsdag 1 en donderdag 3 oktober 14.00-16.00 en 19.00-21.00 uur, ook weer in Keenter Hart.

Nog meer weten over eenzaamheid: vrijdag 4 oktober zullen mensen van Punt Welzijn in het stadscentrum, rondom De Roos in de Beekstraat het gesprek aangaan en allerlei informatie geven. U herkent ze door de paarse eenzaamheidsbutton. Deze button kunt u de hele week op verschillende plaatsen tegenkomen en dagen u uit om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Bij het BuurTerras kunt u die dag tussen 11:00 en 16:00uur terecht voor informatie en hebben wij een leuk presentje voor u.

Wilt u nog meer weten kijk op de website van Punt Welzijn (onder Informatie en Advies) of bezoek ons op Facebook of bel met 0495-697 900.    

VerbergenInformatie
12.00-16.00 uur
gratis
VerbergenDe Roos
De Roos
Beekstraat 29
6001 GG Weert
Nederland
0495-697900
06-54210469