Zoek op term

Weert aan tafel

vr. 29 nov. 2013 (afgelopen)

Weert aan tafel

‘Weert aan tafel’ is een culinair initiatief van Monique Derrez, Thamara Winters en Monique Caris. Tijdens 'Weert aan tafel' kunnen Weertenaren bekenden of onbekenden uitnodigen voor een smaakvol etentje.

Doel:Het doel is om op vrijdag 29 november 2013 door heel Weert mensen, bij hun thuis, een etentje te laten organiseren voor bekenden en/of minder bekende mensen. Daarbij wordt in alle huishoudens één en hetzelfde menu bereid. Samen aan één tafel, genieten van een heerlijke maaltijd en elkaars gezelschap.

Het menu: Het menu is hiervoor speciaal samengesteld door Thamara. Een bijzonder, maar makkelijk door iedereen te bereiden menu. Het menu vind je onder het kopje 'menu'. Thamara is schrijfster van het kookboek 'Stiletto's in de keuken' en bekend van het TV-programma 'Topchef'.

Op zoek naar hobbykoks: We zoeken hobbbykoks die hun huis willen openstellen voor hun gasten en energie willen steken in het maken van aan avondvullend diner. Thamara zal daar waar nodig begeleiding geven aan de hobbykoks om zo iets bijzonders op tafel te toveren. Je hoeft geen uitmuntende keukenprins of -prinse te zijn om er toch een bijzondere avond van te maken.

Generale repetitie: Op woensdag 13 november 2013 geeft Thamara tekst en uitleg bij het door haar samengestelde menu. Deze avond is speciaal bedoeld voor de hobbykoks die zich hebben aangemeld voor het culinaire project. De bereiding van de diverse gangen wordt dan nog een keer toegelicht. Daarnaast demonstreert Thamara een aantal gebruikte technieken.

Wie uitnodigen: Tijdens 'Weert aan tafel' nodigen Weertenaren bekenden of minder bekenden uit voor een smaakvol etentje. Monique, Thamara en Monique hopen dat niet alleen familie en/of vrienden en bekenden worden uitgenodigd. Thamara: "We stimuleren de mensen om ook eens te denken aan de mensen die je wekelijks ziet maar waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad om ze beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de bakker waar je wekelijks komt of de buurvrouw van een paar deuren verder die altijd zo vriendelijk naar je zwaait." Elke hobbykok kan zeven mensen uitnodigen. We leveren een ingrediënten- en drankpakket voor maximaal acht personen. De hobbykok hoeft natuurlijk niet te betalen voor de maaltijd. Hiermee wordt het openstellen van het huis en het leveren van inzet en energie door ons beloond.

De opbrengst: Met de opbrengst van dit project worden verschillende projecten in Peramiho, Zuid-Tanzania gerealiseerd. Monique Derrez is de voorzitter van de stichting Peramiho waar vanuit deze projecten worden ondersteund. De gasten van ‘Weert aan tafel’ kunnen zelf stemmen naar welk project het geldbedrag zal gaan: het weeshuis, de kleuterschool of het moeder-kind centrum.

Aanmelden: Eten is een verbindende factor. Samen eten versterkt de vriendschap en samenhorigheid. Wil jij gastheer of gastvrouw zijn en lekker eten, maar ook het goede doel steunen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar weertaantafel@live.nl onder vermelding van 'aanmelden'.

VerbergenInformatie
vanaf 21.00 uur
volgens deelname
VerbergenWeert aan tafel
Weert aan tafel
Divers
Divers Weert
Nederland
06-49612236