Zoek op term

Weert Bakt!

za. 15 mrt. 2014 (afgelopen)

Weert Bakt!

Lei Houben heeft de lekkerste vlaai gebakken. Tot die conclusie kwamen de Weerter bakkers vrijdag na de jurering. Onder grote belangstelling maakte Kelly Weekers (Miss Nederland/Universe) samen met burgemeester Jos Heijmans van Weert afgelopen zaterdag 15 maart de drie winnende vlaaien bekend van de vlaaienbakwedstrijd Weert Bakt. Voorafgaand werden de bezoekers van de binnenstad door Antje getrakteerd op een stukje vlaai. En dat viel in de smaak! De mensen stonden in de rij voor de typische Weertse lekkernij.

De derde prijs was voor Jo Roelofsen. In zijn vlaai had hij lokale producten verwerkt, zoals de stroop van Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert. De tweede prijs ging naar Louis Rademakers. Een frisse appelvlaai met een uitmuntende smaak. Lei Houben ontving de eerste prijs voor zijn notenvlaai met een verrassende vulling met meerdere soorten fruit. De winnende vlaai krijgt de naam Weert600-vlaai en wordt door de Weerter bakkers in productie genomen. Op zaterdag 3 mei wordt de ‘Weert600-vlaai’ gepresenteerd in het overdekte winkelcentrum De Muntpassage. Vanaf die datum ligt dé jubileumvlaai bij de samenwerkende Weerter bakkers in de winkel.

Weert Bakt is een initiatief van de Weerter bakkers en in samenwerking met de VVV Backoffice Weert georganiseerd. De bakkers waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de vierentwintig vlaaien die in totaal zijn ingeleverd. De jongste deelnemer was 17 jaar en de oudste 89 jaar. 

Film van bekendmaking winnaars Weert Bakt
WTV-uitzending 17 maart (5:00-6:00)
Weert Bakt! met bekendmaking winnaars - door Stefan Videoproductions
 

 

 

 

 

VerbergenInformatie
09.00-12.30 uur
gratis
VerbergenVVV Weert Back Office
Centrum Weert
VVV Weert Back Office
Markt 1
6001 EJ Weert
Nederland
0495-586961