Zoek op term

Wilde Buitendag - Vette Vogels

zo. 19 jan. 2014 (afgelopen)

Wilde Buitendag - Vette Vogels

Als vogel moet je in de winter maar zien hoe je aan je eten komt. Gelukkig zijn er veel kinderen, die de vogels daarbij willen helpen.  Wil jij ook weten wat je voor de vogels kan doen?

Kom dan op zondag 19 januari naar Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN  Weert.  Wel even aanmelden. Dat kan via de website; www.natuurmonumenten.nl/agenda. Je kunt dan deelnemen tussen 12.30 uur en 15.00 uur. Onder begeleiding van vrijwilligers leer je dan de lekkerste vogelsnacks te maken, zoals vogeltosti’s en pindasnoeren. Wil je op een leuke manier meer te weten komen over vogels, doe dan mee met de vette vogelquiz.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,50 per kind en niet-leden € 6,00. (Groot-)ouders en begeleiders kunnen voor 50 % van deze prijzen meedoen en helpen. De gemaakte tosti’s en pindasnoeren, mag je thuis ophangen in je eigen tuin of aan het balkon.

Vogels in de winter: In de winter kost het de vogels heel wat meer moeite om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Wat te eten vinden onder een laag sneeuw of ijs wordt al heel lastig, insecten en zaden zijn onvindbaar. Gelukkig kunnen wij de vogels een handje helpen, vogels laten zich namelijk graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Daarnaast kom je ook te weten wat er allemaal aan vogels in je tuin rondvliegt! Hang de vogelsnacks wel op een beschutte plak, zodat de vogels je niet zien.

Vogelvoer maken: Iedereen kan op de Vette Vogelmiddag deelnemen aan verschillende activiteiten, die ongeveer anderhalf uur duren. Het is keileuk om te leren pindasnoeren te rijgen of vogeltosti’s vullen met zaad. Daarnaast kan je ook nog leuke ideeën opdoen om in de tuin een natuurhoekje te maken voor vogels.

Kijk ook op de website: www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen.

Kom gezellig meedoen en help zo de vogels de winter door.

VerbergenInformatie
12.30-15.00 uur
deelname €4,50 voor leden Natuurmonumenten, €6,00 voor niet-leden
VerbergenNatuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-524893