Zoek op term

Winkelzondag

zo. 6 okt. 2013 (afgelopen)

Winkelzondag

Tijdens deze winkelzondag is iedereen uitgenodigd een bezoek te brengen en deel te nemen aan de unieke KrijtKermis. Centrum Weert Promotion en Top1Toys tekenen samen voor de organisatie van deze ludieke activiteit.

Na de grote Weerter kermis raakt de jeugd niet uitgepraat over wat zij beleefd hebben. Vertel tijdens deze winkelzondag op een speciale manier wat jij van de kermis vond. In de Maasstraat en op de Nieuwe Markt staan stands waar eenieder die wil stoepkrijt kan krijgen. In de omgeving van deze stands mag je vervolgens een van je belevenissen op de straatstenen krijten. Misschien teken je jezelf met een enorme suikerspin, of krijt je op een kleurige manier je favoriete attractie? Graffiti-kunstenaar Geert Loijen geeft in ieder geval het goede voorbeeld, hij maakt van graffiti live zijn mooiste kermisdroom.

Speciaal voor de KrijtKermis is er een jury in het leven geroepen, bestaande uit Geert en de organisatie CWP/Top1Toys. Voor de winnaars liggen er mooie prijzen klaar. Krijten kan van 13:00 tot 15:45 uur. Om 16:00 uur vindt voor de deuren van Top1Toys in de Maasstraat de prijsuitreiking plaats.

Op dezelfde winkelzondag komt Jochem van Gelder, o.a. bekend van het programma Praatjesmakers, naar Weert. Als ambassadeur van Energy4All komt hij om 15:00 uur naar de Nieuwe Markt om met zoveel mogelijk kinderen te springen. Als je als gezond persoon namelijk 16 minuten springt, ervaar je de toestand waar kinderen met een energiestofwisselingsziekte dagelijks in verkeren. Energy4All zet zich in voor deze kinderen en is dit jaar het goede doel waar de opbrengsten van de Weerter Wijnbeurs naartoe gaan.

In verband met de kermis is de gebruikelijke opening van winkels op de laatste zondag van de maand eenmalig verplaatst naar 6 oktober. De volgende winkelzondag is op zondag 27 oktober, dan vindt Gastvrij in Weert plaats.

 

VerbergenInformatie
13.00-17.00 uur
gratis
VerbergenCentrum Weert
Centrum Weert
Markt 1
6001 EK Weert
Nederland
06-1928 4657