Zoek op term

Yesterday's Men + About Today + The Light Parade

zo. 14 apr. 2013 (afgelopen)

Yesterdaysmen
Drie opkomende indie/alternative bands hebben de krachten gebundeld en komen deze zondag samen naar De Bosuil: maar liefst drie opkomende bands voor een mini-prijsje!

Yesterday's Men maakt maakt filmische indiepop, van dromerig tot bombastisch, in de stijl van Elbow, Arcade Fire & Patrick Watson.
De theatrale, klassiek geïnspireerde pop van Yesterday’s Men bracht hen al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Met hun debuutalbum “the Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle” schopte de band het ook al tot Hollandse Nieuwe en de 3voor12 luisterpaal.
 
About Today is wat stevig werk. Gitaargericht met invloeden als As I Watch You From Afar, The Joy Formiddable en Foals. 
De indie-rock van About Today is gebaseerd op eigenzinnig ingekleurde akkoorden, dynamiek en veel energie. De muziek beweegt zich tussen kleine, breekbare liedjes en stevige rock. De band flirt met progressive, grunge en postrock elementen die de muziek toegankelijk maar ook interessant maakt.
 
The Light Parade creëert een muur van geluid, die wordt gekenmerkt door assertieve gitaren, massieve synths en melodieuze zang. The Light Parade laat verschillende gezichten zien. Door de dominante synts, aangevuld met het gitaarwerk heeft The Light Parade een geluid ontwikkeld a la Joy Division, Interpol en Editors. 
De band werd 3voor12 Hollandse Nieuwe, was support voor Peter Hook (Joy division) in een uitverkocht Doornroosje en speelde door heel Nederland.
 
VerbergenInformatie
vanaf 15:00 uur
5,- (deur) Geen vvk
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
+31 (0)495-5242